Hogyan készíthetek flash játékot?
Hát, mondjuk nagyon jól rajzolni és programozni.
Ismerned kell elég jól a fash-es action scripteket is.
Osztom az előbbi hozzászólásokat.
Először tanuld meg hogyan kell használni a fejlesztői környezetet. Én az Adobe Flash Professional CS4-et vagy annál újabb verziókat ajánlom... sztem alá nem érdemes menni.
Aztán jöhet az AS3.0. Nem nehéz, ha van érzéked hozzá. A szintaxisa olyan mint a Java Script-é, hátha az többet mond.
Az utcsó lépés, pedig megtanulni rajzolni. Használhatod a Flash Pro beépített szerkesztőjét illetve az Adobe Illustrator-t is. Ezekkel vektorgrafikát tusz előállítani. Persze jó a Photoshop is, de az rasztergrafika, ami egy flash játéknál nem biztos hogy előny...
Összességében ennyi. Én ott buktam el, hogy nem tudok rajzolni olyan részletpontosan rajzolni (pontosabban a színekkel bánni), pedig milyen egyszerűnek látszik egy igényes játék, ráadásul progrésze elég jól megy. :)
És tudnék valamilyen anyagi hasznot kihozni a játékokból?hogyan?
ha jókat csinálnák
4. vagyok.
Anyagi hasznot? Nem hiszem :| ráadásul az is hervasztó, hogy maga a flash is hanyatlásnak indult.
Ennek ellenére (feltételezem) első nyelvnek tudom ajánlani, hiszen a többi nyelvvel ellentétben itt könnyen látványos eredményeket lehet elérni, ami további akaraterőt és motivációt nyújt a tanulás folytatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!