Közönséges tömböket az őket címző mutatókon keresztül lehet összefűzni egy nagyobb tömbé. Írnátok erre egy egyszerű példát?
igen az strcat on kívül.
Ezt a módszert én is ismerem.
Írjatok erre egy példát.
Közönséges tömböket az őket címző mutatókon keresztül lehet összefűzni egy nagyobb tömbé.
Az strcat csak akkor jó ha le van foglalva hozzá a szükséges memória.
2 string összefűzése egy újabbá:
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>
int main ()
{
char str1[]="szoveg1";
char str2[]="szoveg2";
char * s=(char*)(malloc(strlen(str1)+strlen(str2))+1);
memcpy (s,str1,strlen(str1)+1);
memcpy (&s[strlen(str1)],str2,strlen(str1)+1);
printf ("%s\n",s);
return 0;
}
Erre írjatok egy példát.
Közönséges tömböket az őket címző mutatókon keresztül lehet összefűzni egy nagyobb tömbé.
Abból amit írtál 90 százalékát nem értem.
Vannak ott új kulcsszavak is.
Azt még nem tanultam.
Én így gondoltam és nem kell mindent túlbonyolítani.
int t[] = {10,20,30};
int t1[] = {100,200,300};
int *pArray[2];
pArray[0] = t;
pArray[1] = t1;
karaktertömbökről (is) volt szó, strcat-ról volt szó ...
00:10-kor írtam egy megoldást karaktertömbre. Arra nem írtad hogy túl bonyolult. Lényegébe ugyan azt csinálom csak int tömbbel. Veszem a 2 tömböt és dinamikusan lefoglalok egy 3.-at pont akkorára mint a másik 2 és bemásolom a 2 tömböt egymás után összefűzve.
@15:11
Ha hiszed ha nem én is erre gondoltam, de amikor megláttam itt az strcat-ot akkor gondoltam, hogy biztos nem ez kell.
Itt a 2 egydimenziós tömböt összefűzöd egy 2 dimenziós tömbbé. Így ugyan azt a változót kétféleképp érheted el ...
"Írnátok erre egy egyszerű példát"
Mi az egyszerű relatív, nekem ez egyszerű amit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!