Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek neki a programo...

Hogyan kezdjek neki a programozás tanulásának? 16/F

Figyelt kérdés
Hellóka! Építészeti középsulis vagyok, első osztályhoz. Már nagyon rég óta szeretnék magammal kezdeni számítástechnikailag, de eddig nem találtam semmit. Programozáson gondolkozok. Bátyám adott egy turbo pascal tankönyvet, de eléggé őskori keretrendszere van. Matekból nem mondhatnám, hogy profi vagyok (3-as). Van egy php tanulása 24ó alatt könyvem, de nem csak webprogramozásra gondolok. Notebook-on csinálnám részben a programozást (suliban, ha lesz idő). Gondoltam C++ ra, mert arra is van 24 órás tankönyv. Mit ajánlotok, minek álljak neki?

2012. ápr. 25. 19:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Nagyon alap szint a Comenius Logo.

Amúgy meg 3-as matekkal nem a legjobb választás.

2012. ápr. 25. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:
c/c++! pascallal szerintem ne kezdj már. PHP előtt pedig nem ártana (x)html,css ismeret, szóval azt se erőltesd még.
2012. ápr. 25. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is C-vel kezd. Ott tanuld meg az alapokat, s ha ez már megy, akkor térj át valamilyen objektum orientált nyelvre. Itt én a Java nyelvet javasolnám. Ha már elég jól érted az objektum orientált szemléletet, akkor elkezdhetsz gondolkozni azon, hogy melyik nyelv érdekel igazán és arra specializálódni (persze nyugodtan választhatsz többet is! :)), illetve mire idejutsz, jobb ha elkezded fejleszteni matek tudásodat is.
2012. ápr. 26. 00:21
 4/8 anonim ***** válasza:

AKÁR Python is jó kezdésnek talán.

Kényelmes, még jóval kényelmesebb a php-nál is.

De mondjuk teljesen mindegy miben sajátítod el az alapokat, akár php-ban is tanulhatsz többet. (Az sem csak webre való!)

A lényeg, hogy gyakorolj, oldj meg sok problémát.

2012. ápr. 26. 01:08
 5/8 A kérdező kommentje:
matekból jó vagyok, csak a suli, ahová járok nagyon szigorúan veszik a matematikát. Tehát matek mindennek az alapja. HTML-ről már sokat tudok és az alap weblapot képekkel stb. megtudom csinálni. Algoritmusokat is értem. Tehát C++?
2012. ápr. 26. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk, akár.

De előre szólok, hogy bármelyik gimibe vagy akárhova is járj, az egyetemen (ha egyetemre mész) még sokkal durvább lesz a matek!

Teljesen más szinten tanítják, ha a gimi húzós, akkor az egyetem is elég neccesen lesz meg(, ha meglesz).

2012. ápr. 27. 01:30
 7/8 A kérdező kommentje:
STU-ra megyek Pozsonyba építészeti szakra. Nem a C++ -t fogom tanulni, hanem a PhP5-öt Javával vegyítve. VISZONT, AKI PHP-BEN WEBPROGRAMOZ, AZ ÍRJON RÁM, MERT SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI PÁR ALAP TELEPÍTÉSI DOLOGRÓL!
2012. ápr. 27. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Öm. Ha matekból jó vagy nem lennél 3as akármilyen suliba is jársz!

Én most vagyok ebben a hónapban 15 éves és 3 éve tanulok c# programnyelven. Természetesen matekból már rég a másodfokú egyeleteken túl járok. És igazuk van! Html el kezdj. Én mondjuk rögtön mentem utána a c#nek. Picit nehéz volt de már túl vagyok 5000 oldalon...

Ja és ha tanulsz ne hobi szinten csináld! Nincs értelme 5-6 év tanulásnak ha nem lesz belőled senki!

2012. máj. 25. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!