Kiterjesztés módosításának letiltása?
Figyelt kérdés
Tehát, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy pl valami .dll , ezt én átírom egy nemlétező formátumra (pl: .asd0-ra). És ha valaki átakarja írni .dll-re, akkor nem engedi átnevezni?2012. márc. 28. 15:48
1/5 ataaa válasza:
Tedd írásvédetté, miután átírtad.
2/5 A kérdező kommentje:
Sima total commanderes arhívum vagy miazzal :D? Vagy van rá valami okos kis program? Úgy szeretném, hogy egy tapasztaltabb felhasználónak se legyen lehetőssége kikerülni és módosítani :D
2012. márc. 28. 16:15
3/5 ejbenjaro válasza:
Nincsen rá lehetőség. Amihez a rendszeren a felhasználónak joga van azt meg is tudja tenni. Persze görgethetsz az útjába akadályokat, de nem tudod megakadályozni teljesen, hogy átnevezzen például egy fájlt. Mihez lenne erre egyébként szükséged? Valami programodat akarod ilyen módon megvédeni?
4/5 A kérdező kommentje:
Igen. A lényege röviden: egy speciális csomagolóval csomagolom be a fileokat(2 file-t hozok létre), amiket csak úgy lehet kicsomagolni, ha a megfelelő formátumra vannak nevezve a fileok. A program olyan kiterjesztésként tudja kezelni a fileokat, amit megadok neki, tehát lehet fiktív is. Ezért szeretném, valahogy azt megoldani, hogy ha átnevezik a file-t, akkor kidobjon egy hiba ablakot, hogy nem lehet átnevezni. Láttam már valahol ilyet, tehát biztosan meglehet valahogy oldani.
2012. márc. 28. 19:01
5/5 ataaa válasza:
Létezik jelszavas tömörítés is. A WinRar tud ilyet. Szerintem az jobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!