Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Dolgozik-e még valaki programo...

Dolgozik-e még valaki programozóként cégeknél?

Figyelt kérdés
Itt nem szoftverfejlesztő cégekre gondolok...
2009. jún. 13. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nagyon.

De magyarországon még programozóként sem lehetne megélni, mert nincs akkora piaca

2009. jún. 13. 20:28
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
meglehet élni abból:D
2009. jún. 13. 20:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is programozó vagyok, de sehova nem vettek fel és most sincs rá lehetőség...
2009. jún. 14. 08:02
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
Én webprogramozóként dolgozok.
2009. jún. 14. 08:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Olyanra gondoltam, hogy valaki pl. létrehoz egy könyvelőprogramot, majd kérésre átalakítgatja azt.
2009. jún. 14. 09:06
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Ez a fajta programozás szerintem a mai magyarországon halott.
2009. jún. 14. 09:12
 7/10 anonim válasza:
83%
programot létrehozni nem nagy dolog...csak szabadidő kell...de ki fogja megvenni? s ki fogja felkutatni,meggyőzni a potenciális vevőket? ez a kemény dió Mo-n. szerintem.
2009. jún. 17. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
41%

Jót nevettem azon a kedves hozzászólón aki szerint nem lehet programozóként megélni. Tájékoztatásul közlöm, hogy az egyik legnagyobb hiányszakma Magyarországon és világszerte is az informatika. A gazdasági válság hatására talán ez az egyetlen szakma, ahol alig lehet érzékelni visszaesést.

A friss diplomásokért szinte egymást verik a cégek. Én jelenleg másodéves egyetemi hallgató vagyok, még nem is végeztem, de már több állásajánlatot kaptam, úgy hogy igazából nem is kerestem.

Szóval meg lehet élni belőle, nem is rosszul. Egy tapasztaltabb, (>5 éves gyakorlattal rendelkező) programozó esetében még Magyarországon sem ritka a fél milliót meghaladó nettó fizetés. Ha a nemzetközi viszonyokat nézzük, ennek többszörösét is meg lehet keresni. Az egyetlen kivétel talán a webprogramozók, azon belül is a PHP-sok. Ők egy alkalmazásfejlesztőhöz (C#, C++, Java programozóhoz képest) lényegesen kevesebbet keresnek és elég telített is a PHP-s piac.

2009. jún. 22. 11:42
 9/10 anonim válasza:
Web programozó vagyok, és szerintem nagy igény van rá. Én magam is sok maszek munkát visszamondok, mert nincs rá időm, és nem tudom megbízható embernek továbbadni. Szóval enyhe túlzás, hogy nincs piaca...
2009. dec. 19. 20:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez a szakma is csak úgy van mint minden másik... Jönnek itt azok, akik 6 év alatt végzik az 5 éves egyetemet, akkor is csak közepes teljesítménnyel, és sír a szájuk, hogy nincs munka. Teljesíteni kell, nem jár alanyi jogon a munkahely a diplomátokhoz. Ha meg kevesek vagytok a 4+os átlaghoz, akkor nem kell egyetemre járni. Lehet, hogy asztalosként többre mennétek az életben. Attól mert valaki szakmunkás még nem kell lealjasodni. Sőt! Egy keményen dolgozó, megbízható szakember simán kereshet többet, mint egy középvezető valamelyik multinál, aztán a maga ura, nem rugdossa senki. De persze mindenki a maga sorsának a kovácsa.
2010. szept. 30. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!