Hogyan lehet c-ben írt fájlt futtatni? Mikor rákattintok (az exe-re) nem csinál semmit de a dev c sem tudja lefuttatni. Mit tegyek?
"system("pause"); már mért lenne felesleges? írj egy programot e nélkül, lefut és bezárodik. ;)"
A programoknak ez a dolga: lefutnak és bezáródnak. Szépen is néznénk ki, ha nem záródnának be a programok. Ha konzolos progi konzolos kimenetére vagyok kíváncsi, akkor vagyok annyira profi, hogy fájlbairányítom vagy nyitok neki egy független konzolablakot, és nem támaszkodom ilyen merőben platformfüggő és amúgy is ronda megoldásokra ilyen egyszerű problémához, mint egy system() hívás.
szerintem kombinálj bele egy getchar(); -t
akkor már valószínű megáll bekérni
nem tudom h neked tudok-e még segíteni, de ha mások is idetévednének:
Szerintem eléggé alapvető a probléma: a c programok (amiket kezdők tanulnak, írnak), csak terminálban futnak, ott a beviteli mező, kiírási mező stb.
Sőt, ha szimplán rákattintasz, elvileg akkor is lefut, csak nincs olyan felület, ami megjeleníthetővé teszi. Erre jó pl. a gtk+
Ha már felélesztették a topicot:
1.) A system minden formában kerülendő az esetek 99% -ban mert platformfüggő és drága a meghívása.
2.) a cin.get() még mindig C++ a kérdező pedig C nyelvet használ. Tehát vagy félreolvasták vagy nem hozzáértők de okoskodnak.
3.) iostream megoldása teljesen tökéletes, külön command promptból futtatod a programod és oda megy a kiíratás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!