Microsoft Visual Basic 2010-ben hogy tudok létrehozni "felhasználói felületet", amit minden felhasználó saját maga szerkeszthet?
Tehát egy egyszerű példát mondok. Bejelentkezik xyz nevű felhasználó és elkezdheti a saját felületét szerkeszteni, pl. program háttérszíne, betűk nagysága/típusa. Ezek csak ilyen egyszerű példák, de ilyesmikre gondolok.
A regisztráció és bejelentkezést már megcsináltam, csak azt nem tudom ezt hogy lehet. Légyszi segítsetek, fontos lenne!!
Lehet hogy ott is megpróbálom majd, de még kezdő vagyok benne, és ott nagyjából haladó felhasználók vannak. Én mint jelenleg hozzá nem értő ember nem sokat értenék a több tíz oldalas kódokból :)
De ha ide nem érkezik válasz, akkor megpróbálom máshol is!
Kicsit jobban kifejthetnéd, milyen a rendszered architektúrája.
1. Szerver-kliens megoldás? Ha igen, akkor webes felület, vagy desktop kliens? Szerver oldalon mit használsz adattárolásra? SQL? XML? Valami más?
2. Vagy csak egy sima .exe?
Egyébként alapvetően annyiból áll a dolog, hogy ott, ahol a user-ek neveit/jelszavait is tárolod(legyen az adatbázis, XML, vagy csak egy sima text file), létrehozol mezőket a felhasználó preferenciái számára, fontos, hogy legyenek alapértelmezett értékek, pl. háttérszín = fehér, betűtípus = Times New Roman, betűméret = 8;
Ezenkívül 2 dolgot kell csinálnod:
1. Bejelentkezés után kiolvasod a user preferenciákat, és pl. Windows Forms-os progi esetén simán beállítgatod a Form property-jeit.
2. Csinálsz egy felületet az alkalmazásodba, amin keresztül a bejelentkezett user módosíthatja a beállításait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!