Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Xml író program, hogyan? (c#)

Xml író program, hogyan? (c#)

Figyelt kérdés

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni egy olyan program kivitelezésében

amiben lenne egy mappa tallózó, a kiválasztott mappában lévő fájlok,és almappában lévő fájlok nevét egy xml-be másolná be

Példa:

Kiválasztom a c:\xy mappát

amiben van sanyika.txt,józsi.bat és egy peti mappa amiben van egy jános.txt(Na jó, kicsit XD lett)

szóval kiválasztom az xy mapát és ő létrehoz egy

xml fájl-t,és szépen egymás alá írja a neveket, most pl:

sanyika.txt

józsi.bat

peti/jános.txt

Bocsánat ha kicsit érthetetlen, de fontos lenne

Köszönöm!

2012. febr. 25. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt szeretnéd,hogy megcsinálják helyetted vagy csak nem értesz valamit?
2012. febr. 25. 12:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Egy példa programot szeretnék csak, mert amit akarok bonyolultabb mint amit leírtam, csak a másik felét meg tudom valósítani, viszont ez a kiírás már nem megy
2012. febr. 25. 12:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Tehát, hogy érthető legyen a feladat:

Egy olyan program kell neked, ami egy megadott directory-ban lévő ÖSSZES file nevét mélységi korlát nélkül, rekurzívan egy XML-be rakja.

Két namespace-re lesz szükséged: System.IO, és System.Xml.

létrehozol egy XmlDocument-et. Azon belül a CreateNode függvénnyel egy root node-ot, mondjuk <FILES> néven.

Lesz egy függvényed, aminek egyetlen paramétere lesz, egy DirectoryInfo típusú paraméter.

Ez egy rekurzív függvény lesz, legyen a neve mondjuk CollectFilesRecursive(DirectoryInfo rootDir), ami a paraméterül kapott

DirectoryInfo-ból:

1. lépés_: EnumerateFiles-al kiszedi a file-okat, és minden file-ra csinál egy az XmlDocument-ben egy XmlNode-ot, pl. <FILE Name="valami.txt">, a Name attribútum értéke természetesen a file-od neve lesz. Ezt a node-ot hozzáfűzi a <FILES> nevű rootnode-hoz.

2. lépés:

EnumerateDirectories-el kiszedi a subdir-eket, és mindegyikre meghívja saját magát.

Kezdetben a CollectFilesRecursive(DirectoryInfo rootDir) függvényt azzal a dir-el hívod meg, amit ki akarsz listáztatni.

A végén pedig, az XmlDocument-et elmented valahova a Save függvénnyel.

Kb. ennyi, a részletekért guglizz, nem vagyok hajlandó minden függvény minden paraméterét/működését elmagyarázni :D

2012. febr. 25. 12:59
 4/4 Pj0tr ***** válasza:

A rekurzív függvénynek szerintem az aktuális node-ot is át kellene adni, mivel gondolom valami hasonló kellene eredménybe, hogy:

<root baseFolder="C:\xy">

<folder name="peti">

<file name="janos.txt"/>

</folder>

<file name="sanyika.txt"/>

<file name="józsi.bat"/>

</root>

2012. febr. 27. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!