Hány sor kód számít soknak a programozásban?
A Windows kernelje kb. 7 millió sor körül van. Amúgy nagyon változó a kódolási sebesség attól függően, mit írsz. Én pl. kódoltam már 1000 sort 4 óra alatt, de ennek 99%-a osztálydeklaráció és hasonlók voltak, amik kb. semmit nem csináltak. "Tevékeny" kódot, főleg komplexebb feladatokra sokkal lassabban lehet írni.
(nekem a rekordom eddig kb. 3600 sor - itt abbahagytam, mert újra akarom kezdeni c++-ban, eddig Pascalban volt. Ez egy konzolos játék lenne, és *nagyon* messze van még a "kész"-től. A végleges programot 20-30000 sorra tippelném. Tehát az 1000 sor nem sok egyáltalán.
1000 sor a GUI
ez a kezelésnek és a program további részének a 0.5 %-a, azaz 1000 / 0.005 sor
tehát összesen 1000 + 1000 / 0.005 sor egy nagyobb projekt
Ezer sor kód az semmi.
Téma lezárva.
lezárod a témát? moderátor lennél?
we've got a badass over here
A programozást nem a sorok számában mérjük...
Nem attól lesz valami minél jobb program, minél több kódsorból épül fel, sőt. Összességében elmondható, hogy annál jobb & megbízhatóbb egy adott program, minél _kevesebb_ kódsorból tudja megvalósítani a kívánt feladatot (ekkor ugyanis elmondhatjuk, hogy a lehető legjobban optimalizáltuk a kódot, és a kisebb mennyiségű kódsor automatikusan kevesebb potenciális hibalehetőséget is rejt magában).
A kérdésed tehát nem értelmezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!