Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehetek programozó?

Hogy lehetek programozó?

Figyelt kérdés

Gimibe járok , humán tagozat(volt 1 db 0.-ik évünk szóval: emelt infó+angol óraszám)

Infóbol tanulás nélkül(bánom) 4-es középfokú érettségim van,

Angolból (ez is tanulás nélkül) 5-ös középfokú érettségi

És érdeklődök a programozás iránt, (még az alapokat tanulgatom egyedül otthon) még csak papíron rajzolgatom meg a "szabályokat" tanulom.

Még van 2 évem a gimiből, milyen jegyek +milyen tantárgyak kellenek hogy a programozást tudjam tanulni a főiskolán/egyetemen, mennyi pontszám kell hogy bejussak? Rettentően nehéz ?

És ajánlanátok pár sulit+ hozzá tartozó pontszámokat?

Fogadok: pár jó tanácsöt is, hogy mit kezdjek jobban tanulni stb..

Vagy az élményei az egyetemen/fősulin(oktatás szempontjából,tanulás, stb.)

Bocs ha kíváncsi vagyok :)

2012. febr. 2. 20:07
 1/9 anonim ***** válasza:
A matekra szállj rá az emelt szint fölötti szinten, különben nem fog menni az analízis, a BSZ, valszám, és társaik.
2012. febr. 2. 20:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne az infónak újra nekimenni és letenni egy emeltet belőle.

Matekot meg tényleg érdemes tanulni, de mondjuk az első kicsit túloz. Sosem volt valami állati jó matekból és csak közép szinten érettségiztem, most mégis (bár sok tanulás árán), de elég jól boldogulok a vizsgákon. (3-as meg szokott lenni.)

Ajánlani én mondjuk az ELTE-t tudom, mert oda járok, jó a légkör, a tanárok többsége rendes, egy hátránya van, hogy kicsit "elméletibb" az oktatás talán, mint máshol. (Végül is a prog. mat.-ból lett itt a prog. inf.)

A bejutáshoz előre nem lehet megmondani mennyi pont lesz, nézz körül felvin, nem olyan magas a ponthatár, de az első év kicsit meg tudja azért tizedelni a hallgatókat.

(Főleg a matek. :) )

Szóval tanulni infót és matekot lenne érdemes neked, ha ezzel szeretnél foglalkozni.

2012. febr. 2. 20:15
 3/9 A kérdező kommentje:

Juj matek :| nem nagyon szeretem, de matekból mely az a rész amire álljak rá keményen?

(+ akkor csak matek + infó kell?? )

+ jövőre felkell vegyek emelt tantárgyat és az infóra gondoltam és.hátha összejön az 5 :) (csak az exelt nem szeretem...)

2012. febr. 2. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:

Nyugi, egyetemen nem igazán fog kelleni táblázatokkal szórakozni.

Hát, matekból kb minden kéne, de tanulható, én sem szeretem, de túl lehet élni.

2012. febr. 2. 20:36
 5/9 A kérdező kommentje:

Csak geometriát neee xD

Ammugy az a fajta gyerek vagyok aki hajnalig is szeret tanulni(mióta átestem 1 változáson, elvonások voltak a játékok iránt :-P )

Remélem ha belevágok nem bukok ki....

2012. febr. 2. 20:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Olyan, hogy "geometria" nem igazán van.

Sokkal inkább ami ahhoz hasonlít az a lineáris algebra. Ebben vektorok és mátrixok vannak főként. :)

2012. febr. 2. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
detto ELTE IK-t ajánlom, bejutni nem nehéz, elvégezni viszont igen. Tanulj sok matekot és akkor menni fog...
2012. febr. 3. 08:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyszerűen lehetsz programozó, tanulj meg! :)
2012. febr. 3. 08:38
 9/9 Toco25 válasza:

Hello!

Lehet, hogy neked későn írok, de másnak még talán hasznos:

Sok tanulni való van, de ne tántorítson el amit írok :)

- Fontos, hogy döntsd el, hogy melyik ága érdekel a

programozásnak.

- Tanulj meg angolul minél jobban, mert ez fontos a későbbi munkahely szempontjából is, de a tanulás közben is (sokszor a legfontosabb dokumentáció angol).

- Általánosságban érdemes megtanulni a C nyelvet, úgy hogy akkor is tudd, ha álmodból keltenek

- Írjál rengeteg programot, folyamatosan kódolj valamit

- Tanulj matekot, mert kelleni fog a nagyobb projektek megértéséhez: elsőre alaposan tudd az algebrát, logikát, függvény tant

- Tanulj magasabb szintű nyelvet is, jó lehet ehhez a Java

- Tanulj meg egy fejlesztőkörnyezetet legalább: pl, Eclipse, NetBeans, de van sok egyszerűbb akár csak editor szintű is hasznos funkciókkal (edit++, persze ez nem kifejezetten környezet :)

- Válassz olyan sulit, ahol kifejezetten programozót képeznek és azt mondják róla, hogy nehéz, mert akkor értékesebb diplomát ad. Jobban eladhatóvá válsz. Persze nehezebb is elvégezni. (Én a Pannon Egyetemet járom, szerintem nagyon jó, de nyilván van más is)

- Célszerű linux ismeretek megszerzése

- Használj ingyenes rendszereket is (fontos, hogy ne csak az innen-onnan megszerezhető feltört verziós csicsás programnyelveket ismerd)

- Tudatosan tanulj és szeresd a nehéz problémákat, tanulj meg alapszintű problémákat rutinszerűen leprogramozni (mátrix kezelés, file kezelés, memória kezelés, rendezések). Persze nem ezzel kell kezdeni, de haladj felé.

- Csinálj olyan programot, amiben van sikerélményed kezd egyszerűbbekkel, de próbálkozz meg nagyobb kódokkal is.

Üdv!

2013. okt. 8. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!