Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyi esélyem van programozó...

Mennyi esélyem van programozó karrierbe fogni 33évesen?

Figyelt kérdés

Hi!

Végzettségem informatika tanár , de nem a szakmámban dolgoztam. Mostanában gondoltam arra , hogy autodidakta módon programozást, webprogramozást tanuljak.

Régebben deplhi-t használtam , de csak ilyen egyszerűbb programokat írtam (tetris, nyilvántartó progi, szótár, gagyi focis játék...stb)

Jól el vagyok a jelenlegi munkámmal is (idegenforgalom), de rájöttem , hogy hiányzik a programozás.

Ha esetleg durván kikupálnám magam 2-3év alatt akkor lenne esélyem ilyen területen elhelyezkednem? Vagy alapból kiröhögnek, mert ennyi idősen nem dolgoztam még ilyen területen?

ui: java,c++, php+mysql+javascript ezeket tervezném

2011. dec. 1. 03:34
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nincs korhoz kötve... ha jól programozol, kétlem, hogy bárki megkérdőjelezné a korod. Úgyis a kódod minősége lesz a fontos. :)
2011. dec. 1. 04:32
 2/9 anonim ***** válasza:
amit szenvedéllyel csinálsz, azt mindig érdemes!
2011. dec. 1. 05:08
 3/9 lordsithlord ***** válasza:
Jó JAVA és PHP programozó mindenhol keresett "cikk", ha tényleg meg tudod annyira tanulni, hogy bármit meg tudj csinálni, akkor simán találhatsz ilyen tudással melóhelyet.
2011. dec. 1. 07:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy igazi programozó kb. 15 év szakmai tapasztalattal rendelkezik ...
2011. dec. 1. 10:49
 5/9 _Jessy_ ***** válasza:
A programozók általában egy idő után "kiégnek" (általában hamarabb, mint más szakterületeken) és ezt a munkaadók is tudják. Ez alapján kétesélyes a dolog. Az egyik az, hogy mivel még nem voltál a szakmában belátja a munkaadó, hogy még fiatal vagy a szakmában, és jól teljesítesz majd, vagy eleve úgy áll hozzá, hogy már "leáldozóban van a csillagod" ezen a téren, és nem áll veled szóba. Ezzel nem lebeszélni akarlak, csak tudd, hogy ilyen is előfordulhat, persze ha úgy látod, hogy esetleg egyénileg tudsz majd olyat alkotni, amit el tudsz adni, vagy hobbiból akarod csinálni, akkor csak annyit mondanék, hogy az ember ahhoz "öreg", amihez annak érzi magát :)
2011. dec. 1. 11:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

4-es hozzászólónak : igen ettől félek én is , hogy tök felesleges belekezdenem ,mert esélytelennek tűnhet behozni a lemaradást.

Még valami:

Ki számít jónak? akire azt mondanátok, hogy alkalmaznátok?

Magától a semmiből építsen fel egy bonyolultabb alkalmazást,vagy 100%-ban ismerje egy nyelv minden lehetőségét, vagy meglévő kódba minél gyorsabban/értelmesebben tudjon belejavítani, vagy mindig találja meg a legcélszerűbb megoldást a problémára ..stb vagy minden egyben? :)

Mert az odáig oké, hogy x programot meg ír valaki, de azt meg lehet 100féleképpen is tenni. Amire gondolok, hogy minél egyszerűbb átláthatóbb, költséghatékonyabb legyen.

2011. dec. 3. 21:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Én nem fognék programozói karrierbe a helyedben ennyi idősen, ellenben elkezdenék Android Market-re appokat írni.

70% megy zsebbe és ha van fantáizád tök egyszerű appokkal is jól lehet keresni. És a munkádat sem kell otthagynod.

2011. dec. 5. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:
viszont meg kell tanulnod a java-t meg az android api-t
2011. dec. 5. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Megprobalkozhatsz vele, de hogy nem leszel top listas, az gaantalt.
2016. szept. 21. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!