Első 20 prímszám kiírása Free Pascalban. Hogyan?
1. Jézusom, ez a nyelv gusztustalanabb, mint amire emlékeztem. Indentálással együtt.
2. Szerintem nem teszel jót a kérdezőnek, ha kész megoldást adsz a kezébe.
"1. Jézusom, ez a nyelv gusztustalanabb, mint amire emlékeztem. Indentálással együtt."
Az oldal lenyeli az indentációt, ezen kívül sok mindent lenyel amit nem kéne és találkoztam vele,általában elég bénaság az oldal részéről azt kell mondjam, de nem én terveztem az oldalt, akkor máshogy lenne , de nem is akarom felsorolni. Amúgy nem tudom mi a bajod a nyelvvel, típus biztosabb és memória biztosabb mint a c nyelv, és pl. a programozók "kedvenc" hibáját if (i=1) {...} c-ben, itt nem lehet elkövetni, lehet mondani hogy figyeljen oda bla-bla-bla, nem akarok belemenni a részletekbe, meg nem is a c nyelvet szidom, tudom hogy az az egyik leggyakrabban használt prog. nyelv meg nem a pascal nyelvet akarom magasztalni, de nincs vele különösebb bajom stb.
@11:46 Prog
Ez még mindig nem jó, de ne te old meg a kérdező helyett.
program prim;
uses crt;
var vizsgalt, i, primek, osztok:integer;
BEGIN
clrscr;
vizsgalt:=1;
primek:=0;
while primek<20 do
Begin
vizsgalt:=vizsgalt+1;
osztok:=0;
for i:=1 to (vizsgalt div 2) do
if (vizsgalt mod i = 0) then osztok:=osztok+1;
if osztok<2 then
Begin
writeln(vizsgalt);
primek:=primek+1;
end;
End;
readln;
END.
@13:13 Miért nem jössz rá magadtól? Kérdéssel felelek: Az 1 mióta prímszám?
@14:55 Elegendő lett volna a legfeljebb a négyzetgyökéig vizsgálni a számot. Hogy lehet hogy már egyből jól működő megoldást írsz ide? Talán kipróbáltad előtte? Nem úgy mint a kolléga. NAGYON jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!