Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért csak 1-2 pillanatig...

Miért csak 1-2 pillanatig jeleníti meg a console-t C++-ban?

Figyelt kérdés

Microsoft Visual C++-t használok, és megírtam egy windows console programot, mindent rendben van, de amikor elindítom, egy pillanatig jelenik meg a console (kiírja benne amit kell, mert azt még pont lehet látni), de hirtelen eltűnik.

Mért van ez illetve, hogy tudom korrigálni?

2012. jan. 14. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
33%

írd a main.cpp végére a return 0 elé.

system("pause > nul");

vagy pedig:

std::cin.get(); vár egy gombnyomásra.

Kérhetnék egy zöld kezet?

2012. jan. 14. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
33%

Például:

# include <iostream>

int main()

{

std::cout <<"Hello World";

system("pause > nul");

return 0;

}

Zöld kezet nekem is köszi :)

2012. jan. 14. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet, működik. :D Megy a zöld kéz. :))
2012. jan. 14. 18:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyébként a system("pause > nul"); kellett. :)
2012. jan. 14. 18:42
 5/6 iostream ***** válasza:
69%
A lényeg, hogy amikor elindítod a programot, nyit magának egy konzolablakot, amit a program végeztével be is csuk. Ezt pl úgy tudod megakadályozni, ha nyitsz te egy konzolablakot, és abban futtatod. Ekkor a konzolablak önálló entitás lesz, és nem záródik be. A fenti megoldások csak a program bezáródását késleltetik.
2012. jan. 14. 20:00
 6/6 A kérdező kommentje:
De ha külön nyitok egy konzolablakot, akkor abban külön is kell futtatni nem? Mert külön egyedül úgy tudom megnyitni, hogy a Futtatás-ban tallózom.
2012. jan. 14. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!