Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetne kivitelezni?

Hogyan lehetne kivitelezni?

Figyelt kérdés

Üdvözletem!

Szeretnék egy webes játékot beléptető rendszerrel, stb.

Még nem döntöttem el, milyen játék is legyen.(fejemben a stratégiai, manageres, illetve valamilyen neveldeféleség kering)

Rendelkezem némi programozói tudással, de kérdezném, mi lehet szükséges egy ilyen webes játékhoz? Esetleg van erre a célra megfelelő CMS rendszer?

üdv

2012. jan. 1. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Szükséges:

HTML, CSS, MySQL, SQL, PHP, JavaScript

Esetleg:

Flash / ActionScript, Query,

Továbbá szükség lesz:

Több éves programozói tapasztalatra,

más szóval: felejtsd el!

2012. jan. 2. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
HTML, CSS,(javascript), PHP, SQL ezeket ALAP dolgok, ebből nagyon jónak kell lenni, hogy használható legyen az eredmény.
2012. jan. 2. 16:16
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

1. válaszoló, nincs igazad, nem kell hozzá nagy tapasztalat, de érteni kell a PHP és a mySQL nyelvhez, ez a kettő kell hozzá, és egy mySQL database. Ennyi, egyébként nem bonyolult. Adok egy youtube videó sorozatot, azt utánozd le, és csak a szövegeket kell változtatnod, én is készítettem egyet ennek az utánzatára, de nem volt szerverem :/

http://www.youtube.com/watch?v=hiSb3wm3YbM

ez az első, jobbra ott lesz a második, stb. Sok sikert, ne felejts el privátba linket adni, majd regisztrálok :D

2012. jan. 2. 20:46
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

65% vagyok - ez jobb sorozat, inkább ezt nézd :D

http://www.youtube.com/watch?v=ZV1zUFjKKqk

2012. jan. 2. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy használható is legyen kell tapasztalat.

Tudom, én is írtam annó egyet. Hetekig szórakoztam vele, lett több ezer sor, 40-50 file.

Most így visszanézve 1 mozdulattal húznám az egészet a szemétbe, annyit ér max. (Pedig működött, elég jól, minden volt benne, ami kellhet a karakter fejlődéstől a karakterekkel/szörnyekkel harcoláson át, a tárgyhasználatig.)

Valami gagyi cuccot össze lehet tenni pár videó tutorialból, de valami használható dolgot már nem.

(Amúgy egy kis helyesbítés olyan, hogy mySQL nyelv nincs, az SQL, az egyik gyakran használt adatbázis kezelő rendszer neve mysql. De van még egy halom másik is, amikkel szintén lehet dolgozni. Pl.: Postgre, SQLite, MSSQL, Oracle Database...)

2012. jan. 2. 21:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha mégis valaki meg akar egy ilyennel birkózni, akkor pedig tudom ajánlani, hogy használjon valami php frameworkot a hibák minimalizáláshoz.

Pl.: [link]

(Ez sem csinál meg mindent helyetted, sőt direkt MVC szemléletben kell tervezned a dolgokat, de legalább negyed annyit kell kódolni.)

2012. jan. 2. 21:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ha kész, küldöm a linket ;)

2012. jan. 3. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!