Hogyan töröljem le a laptopomról a winyóról mindent?
A laptopom hdd jét szeretném letörölni véglegesen és a xpt rátelepÍteni. ibm laptop
xp van rajta de rossz elindítottam a telepítést és miután feltelepített ugyan az minden mint volt olyan "rossz" és a programok is rajta maradtak.
hogyan töröljen teljesen le hogy ne legyen rajta semmi?
köszi
Boot-olj be xp lemezről.
A telepítés elején keresd meg és válaszd a partíció törlését,utána hozd létre megint, majd utána formázd le(kérdezi majd)
Ennyi
Úgy emlékszek az XP telepítésnél megkérdezi hogy mit akarsz tenni,újra telepíteni/javítani az XP-t,cserélni..stb
Nem emlékszek pontosan mik a lehetőségek,de ezen a ponton olyasmit kell választanod hogy cserélje a rendszert vagyis ami a gépen van távolítsa el.Ez után megfogja kérdezni hogy a jelenlegi fejrendszert megtartod-e vagy formázod.Válaszd a formázást.Ez után töröl mindent.De vigyázz mert ebben az esetben az illesztőprogramokat is törli szóval telepítés után lehet nem fog működni a graff kártya,hang kártya,hálózati adapter..stb..stb..Szóval mielőtt neki esel szerezd be az illesztőprogramokat is mert ha telepítés után az XP netalán nem ismeri fel a hálózati adaptert akkor nem fogsz tudni a netre felmászni és utólag beszerezni ami kell...A laptopod gyártójának a support oldaláról mindent le tudsz szedni ha tudod a pontos tipust.
Köszönöm akkor honnan szedjem le?
linket tudsz küldeni ibm tipusú laptop:
inen vettem meg ez lenne az: [link]
nem tudja az eladó sem a pontos tipust de én sem.
Itt vannak a driverek:
A keresőbe beírod hogy T21 és kidob 3 szériát a kérdés az melyik a tied :P.Viszont ahogy nézem az illesztőprogramok többnyire Windos98/Me-ra vannak csak 1-2 van ami NT/2000-re de még azok se biztos hogy menni fognak XP SP-vel....Ezért utálom az ilyen support oldalakat,ha egy Laptopot mondjuk Windows98-al gyártottak vagy Windows 2000-el fejezték be a tipus gyártását akkor újabb Windows-hoz nincs illesztőprogram a support oldalon.
Szerintem a legjobb ha az eladóval felveszed a kapcsolatot hogy az eszközöket felismeri-e a Windows XP.Ha nem akkor küldje el az illesztőprogramokat is mert neki megkell hogy legyen,máskülönben hogy rakta fel rá az XP-t.
Vagy ha nincs ilyen segítőkész az eladó akkor a legbiztosabb hogy az eszközelőben megnézed milyen eszközök vannak a laptopodban és felkutatod az illesztőprogramok XP verzióit.
Az eszközelőt XP-ben itt találod azthiszem:
Start->vezérlőpult->rendszer Vagy jobb egérgombbal sajátgép->tulajdonságok
A felső füleknél lenni kell olyasminek hogy hardware vagy eszközök,oda rákattintasz és ott lesz az eszközelő.Arra kattints rá és felsorol minden eszközt ami a gépedben van külön kategóriákba szedve.Ha bárminél sárga ?-jel van azt nem ismerte fel.
Amúgy ha a témát visszaállítod akkor is fekete marad?Vagy nem tudod visszaállítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!