Hogyan? (lent)

Figyelt kérdés
Egy szótárt kéne csinálnom Pascalban. Annyi lenne a program lényege, hogy megnyitjuk a programot, beírunk egy szót magyarul, és a program kiírja a keresendő szó angol megfelelőjét. Úgy gondoltam lenne egy szöveges fájl, amiben lennének a szavak magyarul, és mellette az angol megfelelőjük ,tehát fájl beolvasással terveztem. Ennek elkészítéséhez szeretnék segítséget kérni. Köszi előre is!
2011. dec. 28. 17:23
 1/6 coopper ***** válasza:
56%

OK.

Amit leirtál az mid jó. Csak meg kell valósitanod.

Hol akadtál el ?

Vagy irjam(ják) meg helyetted ?

Üdv.

2011. dec. 28. 18:22
 2/6 A kérdező kommentje:
Ott a pont. Segítséget kértem.
2011. dec. 29. 19:25
 3/6 A kérdező kommentje:
Kösz az üzit, és a progit. És az kivitelezhető lenne, hogy egy fordítóprogramot elkészíteni Pascalba? Beírunk egy mondatot magyarul, és a program helyesen lefordítja angolra?
2011. dec. 29. 21:12
 4/6 coopper ***** válasza:

Elvileg igen, de ehhez már én kevés vagyok.....

Ilyenkor szinte mindent le kellene programozni, a magyar nyelvtantól az angol nyelvtanig mindent.

Mondatelemzés, ragok, toldalékok, stb,stb.

Ugy hogy az nem egy egyszerű project lenne

(egyébként a nagyoknak sem nagyon sikerül a tökéletes forditás, lásd google).

2011. dec. 29. 21:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem. Amúgy hány szót lehetne ebbe a szótár programba beírni?
2011. dec. 29. 21:37
 6/6 coopper ***** válasza:
100%

Ez jó kérdés.

A kérdés nem az, hogy hány szót irhatszt bele a szövegfájlba (ez elvileg végtelen, a korlátot a merevlemezen lévő szabad hely nagysága határozza meg, illetve ha FAT32-rendszerű a fájlrendszer akkor csak 4 Giga lehet a szövegfile nagysága), hanem az, hogy hány szó után válik "lassúvá" a keresés vagy maga a program.

Mivel soros keresésről van szó. (A fájl elejétől keres a fájl vége felé) ez idpbe tellik.

Ha beadsz egy olyan szót ami a fájl végén van és van benne mondjuk 15 000 szó akkor kell neki egy kis idő mig megtalálja az utolsó szót.

Nos ez az idő a meghatározó, ez szabja meg a szavak számát.

A Profi programokban ezért használnak adatbázisokat, indexfájlokkal amik segitségével minimálisra szoritható a keresési idő.

De ebbe a szövegfájlba is beirhatsz 1-2 ezer szót biztosan, amikor már érezhető lesz a lassúlás.

Üdv.

2011. dec. 30. 07:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!