Miért nem mindegy, hogy egy nyelvhez milyen fordítót használok?
köszönöm a választ, de tévedsz. a C++ -al kevered, nincs is visual C, sőt ha jól tudom a Borlandnak is csak C++ változata van. grafikus felületnél fogalmam sincsen, hogy milyen programot használjak...bár most végre sokadszorra sikerült egyet leszednem torrenttel, 50kbps seed-del, de megvan az IBM C & C++ fordító, csak újra kell indítanom a gépet, és meglátom, hogy működik-e.
ja és amit ajánlott a könyvíró, az a GCC. a működéséhez le kellett töltenem egy GNU felületet, ami enyhén szólva borzalmas (magában a szöveges felület nem lenne gond, használtam már DOS-t, de ez ááááhhhhhhhh ppfffffffffúúú, átláthatatlan, és nem is tudom kezelni. a help parancs se segített), még csak el se tudtam indítani a gcc-t, és ezért aztán végképp nem szeretnék még csak hasonló cuccot sem használni
és a teljes Visual Studio 2010 SP1 a gépemen van, mégpedig azért, amit még te is írtál, hogy alegnépszerűbb (nyilván nem véletlen), na meg ugye később más nyelveket is tanulhatok rajta (mert én ezt C++ -hoz töltöttem le, de azt majd csak c után tanulom)
Stephen G. Kochan - Programfejlesztés C nyelven
ui: Boldog Karácsonyt!
Mert a gcc teljesen szabványos eszköz míg a visual studio mint M$ termék tartalmaz egy csomó félreértelmezést + másként működik ittott mint kellene.
Olyan ez mint a w3c-nek megfelelő FF Chrome stb de az IE már nem ugyanúgy jeleníti mg adolgokat szabvány ide v oda.
nem tudom miért nevezed félreértelmezésnek azt, amikor a Microsoft újított rajta, és létrehozott másik nyelvet belőle. ha te programozó vagy, akkor nem is értem, hogy ezt miért nem tudod. és igen más a működési elve, mert objektumorientált, ezért is lenne nehéz a visual C++ -n C-t tanulni.
elolvastam a könyvem bevezető részét, és már többet tudok erről...
ja és hogy kellene? van valami szabvány? jó tudom, van, de az a C szabványa, nem a C++ -é. nincs egy általános leírás, hogy miként kell működniük ezeknek a dolgoknak. most persze leugathatsz, hogy itt kötözködök, pedig nem is tudok programozni. na és? majd fogok tudni. és akkor mi lesz más? semmi, mert ehhez nem kell tudni programozni, elég, ha megértem amit írnak a könyvben.
ui: aki szigorú elvekhez köti magát, az nem viszi túl sokra, hiszen ő mindig csak másokat követ (ha nem értenéd: a Microsoft sokkal jobban járt azzal, hogy új nyelvet hozott létre, mintha csak beállt volna a sorba, és csinált volna egy C fordítót. de ez egyébként rád is vonatkozik, mert ha mindig azt csinálod, amit mások mondanak, akkor kb egy programozható robot vagy. könnyen pótolhatnak téged, mert rengetegen képesek arra, amit te csinálsz. viszont az új dolgoknál az a helyzet, hogy mivel te tudod egyedül az egészet, mások alkalmazkodnak hozzád, és nekik lesz szükségük rád, és nem fordítva)
Elso vagyok.
Na jolvan, hagyom a C -t, sose birom megerteni, na mindegy, maradok az en draga Visual Basic-emnel es kesz :).
Ui: Neked is Boldog Karacsonyt es Boldogsaggal teli Ujevet!
egyébként sikerült csinálnom egy projektet (a "Hello World" program "Programming is fun."-os változata), de valamiért hiába build-olom, nem csinál .exe-t, és így csak a lényeg nem megy...
tudtok ebben valamit segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!