Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez mit csinál? C++

Ez mit csinál? C++

Figyelt kérdés
if(i%2 == 0) tudom mi az a if de ebbe mi is vizsgálódik meg?
2011. dec. 16. 06:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

@21:35

Miért akarsz annyira rövidíteni? Leszakad a kezed kiírni rendesen? A ! operátor precedenciája kisebb mint a % operátoré ezért !4%2 az ekvivalens 0%2 kifejezéssel, mivel a 4 logikai tagadása 0.

Nem szeretem az ilyen nyakatekert logikai feltételeket,azt szeretem ha egy kód jól áttekinthető, egyébként meg látom hogy nem is értetek hozzá!

Ha ilyen rövidítős kedvedbe vagy akkor nézd meg ezt, így "kell" programozni: [link]

2011. dec. 16. 22:42
 12/18 anonim ***** válasza:

Jó, akkor zárójelezés...

if(!(4%2))

De amúgy én sem szeretem így rövidíteni...

2011. dec. 16. 23:10
 13/18 anonim ***** válasza:

@23:10

Amit írtam linket az elrettentő példa akart lenni annyira rossz hogy már jó. Egyfajta programozási művészet, egy gyöngyszem , nézd meg ha érdekel a programot 2 paraméterrel kell indítani(2 szám paraméter kell, de igazából mindegy). 80 karakter széles ablak kell hozzá. :)

2011. dec. 16. 23:30
 14/18 anonim ***** válasza:
#11 Leírod, hogy a ! precedenciája kisebb, aztán úgy teszel, mintha nagyobb lenne. NOOOORMÁLIS? A nagyobb precedencia azt jelenti, hogy az hajtódik végre előbb, és a példád szerint (helyesen) a ! hajtódik végre előbb.
2011. dec. 17. 10:57
 15/18 anonim ***** válasza:

@10:57

Volt olyan érzésem hogy valamit rosszul írtam. Kisebb-et úgy értettem, hogy precedencia sorszám szerint kisebb, de nyilván nem így szokták mondani.

2011. dec. 17. 11:47
 16/18 _Jessy_ ***** válasza:

Tisztelt #8 !

"Ha legalább fikázod a másikat akkor legalább NE hülyeséget írj!!!

...

Mivel 4%2 az 0 ezért a 0 a logikai hamisnak felel meg...."

A 4%2 valóban 0, de a logikai hamis nem ezért 0, hanem egyéb okokból :D

2011. dec. 17. 19:08
 17/18 anonim ***** válasza:

Tisztelt _Jessy_!

Köszönöm az észrevételt,valóban nem azért, sajtóhibát vétettem. Egy ezért szó helyett vessző kell, figyelmetlen voltam.

Így helyes: Mivel 4%2 az 0, a 0 a logikai hamisnak felel meg, ezért mindig hamis ez a feltétel.

2011. dec. 17. 21:30
 18/18 anonim ***** válasza:

a%b az a-nak b-vel való elosztása után képződő osztási maradék. Az == operátor-t nem magyaráznám el.

Ha nem érted, akkor szerintem add fel, nem lesz belőled programozó :)

[link]

2011. dec. 18. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!