Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » VB. Net function mit csinál?

VB. Net function mit csinál?

Figyelt kérdés

Ez a kód mit csinál:

Private Function test() As String

Dim drivername As String

Dim drivers As String() = Directory.GetLogicalDrives

For Each drivers2 In drivers

drivername = drivername & " & " & drivers2

Next

Return drivername

End Function

Mert például ha a "drivername"-t jelenítem meg (pl Msgbox-ba) akkor kiírja üzenetekbe 1enként a meghajtókat úgy hogy egyre bővül, de ha a test()-et jelenítem meg msgbox-ba akkor az csak a legutólsó üzenetet írja ki. És nem tudom, hogy pontosan ez mit csinál. Arra gondoltam, hogy az egészet végrehajtja és a végleges eredményt jeleníti meg...Pontosan hogy működik?

2011. okt. 6. 00:42
 1/2 _Jessy_ ***** válasza:

Ha pongyolán fogalmazok, akkor a function az egy program.

A "function()" és "end function" közötti kód lefut, és előállít valamilyen eredményt a bemenő adatokból. Az eredményt a "return változónév" utasításnál szolgáltatja. A fenti példánál egy String-é fűzi össze a logikai meghajtók neveit, és ezt adja vissza.

2011. okt. 6. 07:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :)
2011. okt. 6. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!