Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehetett volna Facebook,...

Lehetett volna Facebook, Wikipédia stb. Commodore 64-en? Persze modemmel.

Figyelt kérdés
Ezek nemigazán bonyolult programok.
2011. nov. 10. 13:25
 1/5 Csiß ***** válasza:
Szerintem egy böngésző elég bonyolult program egy c64-nek xD
2011. nov. 10. 13:42
 2/5 legendavagyok01 ***** válasza:

Mai- pc-s - "formájában" nem, de egyszerűbben igen.

Ráérő emberek most is barkácsolnak, pl. Twitter kliens-t c64-re. :)

[link]

2011. nov. 10. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
A Wikipédia egy viszonylag egyszerű oldal, azaz nem kell hozzá erőgép. Viszont a Facebooktól gyakran kiakad a sok éves Pentium III-asom.
2011. nov. 10. 15:18
 4/5 anonim válasza:

C64-en is folyt közösségi élet. Ma már hihetetlennek tűnik bizony, de postai levélen, és "swap"-nek hívták. Odáig fejlődött a dolog, hogy mindenki tisztában volt vele, milyen ragasztóval kell lekenni a bélyeget, hogy újra felhasználható legyen. ;)

Hajlékony lemezeken küldözgették az emberek egymásnak az új cuccokat. Ez feltört, vagy fejlesztés alatt levő játékprogram volt, vagy demo, kép, zene, de.... és itt jön a válasz: LEVÉL! :)

A C64 egy LEGENDA, így ha olcsóbb lett volna hozzá a hardver, biztos, hogy azon folyt volna a swap. És az is biztos, hogy működött volna IRC-szerű program valami kiszolgáló gépen. A C64 mindenre képes!

2011. nov. 24. 19:38
 5/5 anonim válasza:

Tőlünk nyugatabbra bizony BBS-eken igen kifinomult cracker közösségi élet zajlott C64-en. Volt üzenetküldési lehetőség, nyilvános üzenetfal és fájlcsere persze.

[link]

Arról se feledkezzünk meg, hogy C64-re azért létezik IRC kliens is, én is nyomultam már Contiki oprenszer alól IRC-n, persze origi vason!

2014. júl. 14. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!