Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Felrakhatom magam wikipedia.co...

Káosz kérdése:

Felrakhatom magam wikipedia.com-ra?

Figyelt kérdés

Engem az érdekelne, hogy jogilag és a licence szerint feltehetem-e az önéletrajzom és a képem vikipédiára.

Elvégre létező személy vagyok, és nem lenne ellenemre.

Ha megyek cégekhez, vagy valami akkor csak előrántanak a mély vízből és tudják, hogy milyen megbízható és hiteles vagyok :-) vagy ez nem így működik, pl.: ha nem, akkor mit kell tennem azért, hogy be kerüljek? Jó nyilván esélytelen, hogy rocksztár meg filmsztár meg űrhajós legyek(főleg hogy most obahahahoma leállította az űrutazást).

2011. okt. 12. 15:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ha elolvasod a wikipedia súgóját akkor megtudod hogy hogy is működik ez.

Elvileg bárki megoszthat bármit, az már más kérdés hogy meddig marad fent/engedélyezik-e.

2011. okt. 12. 15:14
 2/7 anonim ***** válasza:

Már pedig fontos vagy hirhedt személynek kell lenned, habár wikinél tág a fogalom, mert elég ha egy sikere afrikai éhezőket segítő alapítványt hozol össze, vagy néhány tucat első osztályú meccsre be futsz külföldön meztelenül zöldre festett farokkal, esetleg körkorival keresztbe átutazod az USA-t.

Szóval ne aggódj nem kell űrhajósnak lenni, hogy bekerülj.

2011. okt. 12. 15:16
 3/7 anonim ***** válasza:
körkorival = görkori
2011. okt. 12. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Rakd fel inkább egy megosztó oldalra vagy csinálj egy profi facebook oldalt, amin szerepel az Önéletrajzod is abban jobban megbíznak, mint a wikipediaban, ami végülis nem erről szól. Az inkább egy online lexikon , általános ismertetőkkel.
2011. okt. 12. 15:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha regisztrálsz, akkor lehet egy szerkesztőlapod, oda felteheted a teljes önéletrajzod kicsinosítva. Ha a cikkek közé teszed be, akkor rövid úton törölni fogják, mert nem vagy nevezetes.
2011. okt. 12. 18:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mondjuk rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem(részben), mert ugye "online lexikon" a wikipedia, ha más nem feltalálom majd a spanyolviaszt. :-P
2011. okt. 13. 12:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Na hát pont ez az, hogy egyesek azért rakják fel magukat a wikire, mert "elvégre létező személyek" és "persze, vannak rólam források: saját honlap, fb, youtube". Pedig a wiki egyik alapszabálya, hogy az alanytól független források kellenek, és azért valamit érjen el az ember, mielőtt lesz róla cikk. Sokan azért szeretnének rajta lenni, mert hát a wikit mindenki ismeri, plusz a gugli amúgy is első találatként hozza ki. Sokan úgy gondolkoznak, hogy "na, megjelent az első könyvem/albumom/filmem/van önéletrajzom, nosza feltolom magam a wikipédiára", aztán meg hőbörögnek, ha (teljesen jogosan) törlik a cikket (persze nem mindenki hőbörög, de általában szoktak). Mert ők csak annyit tudnak, hogy a wiki szabadon szerkeszthető, és akkor bármi bekerülhet, úgy gondolják.

Szóval ezekre nem lehet wiki cikket építeni, hogy "létező személy vagyok" és "én vagyok a legmegbízhatóbb forrás" (másik kedvencem). Ha a szerkesztői lapodon írsz magadról, az persze rendben van, ott lehet.

2023. máj. 13. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!