Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozásban segítség?

Programozásban segítség?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 13 éves vagyok még csak, nincs semmi tapasztalatom még a programozásban, kivéve a régi QUICKBASIC, azzal csinálgattam programokat. De komolyabban is szeretnék ezzel foglalkozni. Én a C nyelvekre gondoltam. Gondolom nem a legjobb a C++-al kezdeni. Ti mit javasoltok? Hogyan kezdjem el? Még egyszer mondom, nem csak úgy akarok ezzel foglalkozni, hogy rajzolok egy karikát a programmal és akkor megunom. Én komolyabban is szeretnék majd vele foglalkozni. Kezdésnek mit javasoltok? A C# és a C++ ugyanaz? Ha valaki adna egy rövid leírást annak nagyon megköszönném! Köszönöm előre is a válaszokat!
2011. okt. 7. 14:07
1 2
 11/12 JulesM111 ***** válasza:

Szia Kérdező!

Elsősorban örvendek, hogy egy leendő ifjú titánt üdvözölhetünk köreinkben.

Kérésedre nem tudok jó választ adni, majdnem mindegy, hogy mit választasz, úgyis irányt kell találnod, hogy a jövőben mit akarsz programozni.

Tény: fejlődik a világ, egyszerű userek, minden webes alapú dolog, adatbázisok, apró telefonos játékok, már korában megírt sdk-k, komplett fejlesztői eszközök használata. Ez is egyfajta szakosodás, mélységi hardware ismereteket nem igényel, de kell hozzá egy brutális alkalmazkodói képesség. Hogyan értem? Tegyük fel, hogy a távoli jövőben kijön majd az iPhone 20 és te dolgozol egy cégnél, mely mobile appokat gyárt. Ekkor meg kell tanulnod iPhone-t progizni, amely nyelvezete valami keverék lesz. Ebben az esetben az lesz a jó, ha sok sok nyelvet ismersz alap és közepes szinten, és nagyon gyorsan tudsz alkalmatkodni az újdonságok felé.

Amit én kedvelek jobban: ipari alkalmazások, egyedi cuccok, nem a nagy közönségnek szánva, spec feladat, pici hardware szintű fejlesztgetés. Ehhez viszont ajánlott a platformfüggetlenség, assembly, és C/C++.

Mit, és hogyan is tanulj:

Válassz egy nyelvet (ne az assembly-t kezdetnek!!), alapismeret szinten sajátítsd el, majd találj ki magadnak egy komplexebb feladatot, és csináld meg. Ez jó lesz, mert az alapokat elsajátítod, megtanulsz egy compilert kezelni, és megtanulsz kutatni, magadat is fejleszteni.

2011. okt. 8. 11:26
 12/12 Zack válasza:
Én programozóként dolgozom és C-ben és Assemblyben kell tudnom programozni, de én villamosmérnök vagyok, aki nem Windows meg linuxot programoz, hanem mikroprocesszorokat meg beágyazott eszközöket. Ha inkább a hardware érdekel, akkor az assemblyt nem tudod megkerülni.
2011. okt. 8. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!