Dev c++ sakktábla segít valaki?
Kezdő szinten vagyok programozó és az volt a "házi", hogy rajzoljunk sakktáblát a 178 176 ascii kódokkal. Én egy olyan megoldásra gondoltam, hogy txt-be kiirom és fopennel beolvasom, csak hogy tovább? :>
.
.
.
FILE*sak=fopen(sakktabla.txt);
printf(továbbhogykell?:) );
dev c++ :D:D
▓░ így kell kinéznie.. :D
Én meg ilyen megoldásra gondoltam, egyszerűbb megcsinálni mint elmagyarázni, olyan nevetségesen egyszerű, gondolkodni sem nagyon kell. Legközelebb nem csinálom meg. Persze csinálhatod fopen-el ha, bonyolultabban akarod megcsinálni, de ahhoz elő kell állítani megfelelő txt file-t is.
Remélem ez ötletül szolgál az esetleges későbbi feladatok megoldására.
"a másik pedig hogy még se for se semmilyen más ciklust nem vettünk még szóval alapalapalap megoldás kell :>"
Te jó ég :-O :-O Ha szabad megkérdezni ez milyen iskola? 1000 bocs de ez akkor nagyon dedós szint :D
Útmutatásként:
printf("%c",178); 178-as ASCII kódú karaktert azaz ▓ karaktert írja ki.
printf("\n"); sortörést csinál
Én is nagyon kezdő vagyok még csak pár nagyon egyszerű dolgot tudok.
De szerintem ez a mondat már a nagyképűségnek a csúcsa "Csak én nem kezdők között vagyok, azt sem tudom már milyen ennyire kezdőnek lenni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!