Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Keresik manapság a Java...

Keresik manapság a Java programozókat?

Figyelt kérdés
Tudtok ilyen munkalehetőséget bárhol az országban? Esetleg más program nyelven?
2011. szept. 29. 18:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

-Elég egy nyelv ismerete, csak ismerd jól. (mellette úgyis megtanulsz járulékosabb dolgokat mint PHP, html, VBA, etc)

Már miért lenne elég? Minimálisan a többit is kell ismerned.

-Ha valaki sok nyelvet ismer, akkor egyiket sem ismeri igazán.

Ezt most komolyan írtad?... Kb ezt mondtad: Ha egy jó szakács meg tud csinálni egy jó húslevest akkor biztos hogy nem tud egy jó rántottát készíteni

2011. okt. 1. 08:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Nincs azzal gond, ha nem akarsz egyetemre menni, de akkor ne számíts rá, hogy valaha is kapsz munkát!
2011. okt. 1. 14:17
 13/14 anonim ***** válasza:

"Ha valaki sok nyelvet ismer, akkor egyiket sem ismeri igazán." vagyok.

Lehet járulékosan alapszinten megismerni másik nyelveket (.Netesként javát alapszinten), de egyszerűen nem életszerű, hogy valakinek mindkettőben kell tudni normálisan programoznia. Olyan emberrel eddig nem találkoztam, aki több nagynyelvhez értett volna annyira, hogy önállóan az egyikből is megél. Ha végignézitek az álláshirdetéseket, akkor specifikusan .NET vagy JAVA embereket keresnek, tapasztalatnál kifejezetten egy nyelvet kérnek és fejvadászok sem keresnek keresztben embereket. Megtanulni egy nyelvet az semmi időbe nem telik, de míg a sajátosságait, buktatóit, szivatásait, járulékos rendszereit (pl IIS/APACHE), technológiáit (pl MVC), nyelvi sajátosságait (pl LINQ), fejlesztőkörnyezeteit, felépítését és egyebeket kitapasztalja az ember, az hosszú-hosszú évekbe telik.

Egyszerűen nem éri meg két tudásbázist egy aggyal fenntartani és cégek sem fognak nehezen elérhető és logikusan drágább embereket keresni, inkább felvesznek két embert könnyebben. Már ha egyáltalán előforul az a kaotikus élethelyzet, hogy két környezetben kell egyszerre fejleszteni. Sőt, még C++ és C# embereket is külön kezelik, mivel a nyelvek alkalmazási területe teljesen különböző.

Az igényeket nagyon jól mutatják az állásajánlatok, nem hiszitek járjatok utána...

Egyetem egyébként nem muszály hozzá (bár jó ha van), de elméleti nagyon alapokat mindenképp valami suli keretében meg kéne tanulni (prog. szakközép). Elindulni úgy sokkal lassabban lehet, inkább bojtárkodás szerű munkákkal lófing pénzért. De hosszú távon mindenképp megéri a befektetett többlet. Egyetem egyáltalán nem létfontosságú, hiszen a napi munkádhoz leginkább a gondolkodásmenet és látásmód kell, amihez nem muszály egyetem. Későbbi állásajánlatoknál egyáltalán nem jelent hátrányt, ha tudod bizonyítani alkalmasságod. Többszáz fejlesztőt alkalmazó cégnél -hasracsapok- kb ha 30%nak van felsőfokú szakirányú végzettsége (pl progmat).

2011. okt. 1. 16:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért rosszul sem jár, ha több nyelvet ismer. Mostanában több álláshirdetést is láttam, ahol a konkrét feladat régi Java programok C/C++-ra átírása. Másrészt egy programozónak szerintem nem nyűg megismerni egy másik nyelvet, mert érdeklődik. Ha meg nem tartja kellemes elfoglaltságnak, hogy bővíti a programozási ismereteit, akkor talán nem is ezt a pályát kéne választani. Gyakorlatban is jól jön néhány script nyelv ismerete. Akárhogy nézem, szerintem egy jó programozó több nyelvet ismer.
2011. okt. 1. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!