Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik a legjobb programozási...

Melyik a legjobb programozási nyelv?

Figyelt kérdés
De olyan kellene nekem ami könnyen tanulható/kezelhető, de jó programokt lehet vele írni.. előre is köszönöm :)
2011. szept. 25. 17:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"A BrainFuck. Kész, vita lezárva."

Ezt gondolom csak viccből írtad.

2011. szept. 27. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Hát ha nincs legjobb akor csak poénból irhata:)

de szóval az a brainfuck az ténleg nagy alkotás szerintem is nem véletlen emlitetem meg

8 utasitás 8 bit 1 bájt?

talán ehez is köze van?

érdekes szerintem

és maga az utásitások nagyon gépiesek pointer álitgatása

szóval tetszik

de kimindotan nem érdekel:D

2011. szept. 27. 13:37
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ezt gondolom csak viccből írtad."

Még szép, maga a 'programnyelv' is egy vicc :D

Legalábbis nekem meggyőződésem, hogy komoly szándékkal senki nem alkotna ilyen nyelvet :)

2011. szept. 27. 18:28
 14/17 anonim ***** válasza:

"8 utasitás 8 bit 1 bájt?"

Nem. Az interpreter vagy fordító amit láttam az 1 utasítás 1-1 bájt 1-1 utasítás. Egyébként utasításonként elég lenne 3 bit ugyanis 3 bit-nek 8 állapota van, de ez részlet kérdés. Turing gépnek nem feltétlen kell 2-es számrendszer alapúnak lennie.

"talán ehez is köze van? "

Lehet hogy szándékosan pont 8 utasítás, nem tudok a a nyelv alkotójának eféle szándékáról.

Csak érdekesség ként könnyen belátható hogy lehetne 7 utasítás is ha a "-" utasítást elhagyom továbbra is Turing teljes marad. Vagy ha a "+" utasítást hagyom el, persze 2 közül csak az egyiket.

Azért írják ki külön erre a nyelvre hogy Turing teljes mert nagyon minimális utasításból áll és érdekes hogy mégis Turing teljes, más programozási nyelv is T teljes, de az különösebben nem érdekes.

"és maga az utásitások nagyon gépiesek pointer álitgatása"

Végül is minden programozási nyelv gépies.

2011. szept. 27. 18:50
 15/17 anonim ***** válasza:

18:28

Ez a nyelv egy jó példa a Turing-gépre mint absztrakt automatára, hogy milyen egyszerű is lehet. Ilyen értelemben lehet komoly szándék hogy ezt jól demonstrálja ez a nyelv, matematikai megközelítés szempontjából. Persze újabb ilyen nyelveket kitalálni az nem olyan érdekes már. Gyakorlati programozás szempontjából nem cél.

2011. szept. 27. 19:00
 16/17 anonim ***** válasza:

idén kezdtünk el programozást tanulni.

Sorrendben így tanultunk:

Comenius Logo - jó kis dolog,de még kezdésnek is kevés

HTML(nem frontpage-el, hanem jegyzettömbel) - nagyon jó dolgozni vele, könnyű is

(Turbo)Pascal - undorító 1 dolog szerintem,nagyon utáltam :/ viszonylag könnyű

Java - NetBeans segédprogrammal használjuk, most kezdtük csak, de már jobb mint a Pascal...viszonylag könnyű,csak a parancsok sokkal bonyolultabbak mint a Pascalban.

2012. jan. 29. 23:53
 17/17 anonim válasza:
Java aztán a c++ nekem így van
2012. máj. 15. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!