Melyik a legjobb programozási nyelv?
"A BrainFuck. Kész, vita lezárva."
Ezt gondolom csak viccből írtad.
Hát ha nincs legjobb akor csak poénból irhata:)
de szóval az a brainfuck az ténleg nagy alkotás szerintem is nem véletlen emlitetem meg
8 utasitás 8 bit 1 bájt?
talán ehez is köze van?
érdekes szerintem
és maga az utásitások nagyon gépiesek pointer álitgatása
szóval tetszik
de kimindotan nem érdekel:D
"Ezt gondolom csak viccből írtad."
Még szép, maga a 'programnyelv' is egy vicc :D
Legalábbis nekem meggyőződésem, hogy komoly szándékkal senki nem alkotna ilyen nyelvet :)
"8 utasitás 8 bit 1 bájt?"
Nem. Az interpreter vagy fordító amit láttam az 1 utasítás 1-1 bájt 1-1 utasítás. Egyébként utasításonként elég lenne 3 bit ugyanis 3 bit-nek 8 állapota van, de ez részlet kérdés. Turing gépnek nem feltétlen kell 2-es számrendszer alapúnak lennie.
"talán ehez is köze van? "
Lehet hogy szándékosan pont 8 utasítás, nem tudok a a nyelv alkotójának eféle szándékáról.
Csak érdekesség ként könnyen belátható hogy lehetne 7 utasítás is ha a "-" utasítást elhagyom továbbra is Turing teljes marad. Vagy ha a "+" utasítást hagyom el, persze 2 közül csak az egyiket.
Azért írják ki külön erre a nyelvre hogy Turing teljes mert nagyon minimális utasításból áll és érdekes hogy mégis Turing teljes, más programozási nyelv is T teljes, de az különösebben nem érdekes.
"és maga az utásitások nagyon gépiesek pointer álitgatása"
Végül is minden programozási nyelv gépies.
18:28
Ez a nyelv egy jó példa a Turing-gépre mint absztrakt automatára, hogy milyen egyszerű is lehet. Ilyen értelemben lehet komoly szándék hogy ezt jól demonstrálja ez a nyelv, matematikai megközelítés szempontjából. Persze újabb ilyen nyelveket kitalálni az nem olyan érdekes már. Gyakorlati programozás szempontjából nem cél.
idén kezdtünk el programozást tanulni.
Sorrendben így tanultunk:
Comenius Logo - jó kis dolog,de még kezdésnek is kevés
HTML(nem frontpage-el, hanem jegyzettömbel) - nagyon jó dolgozni vele, könnyű is
(Turbo)Pascal - undorító 1 dolog szerintem,nagyon utáltam :/ viszonylag könnyű
Java - NetBeans segédprogrammal használjuk, most kezdtük csak, de már jobb mint a Pascal...viszonylag könnyű,csak a parancsok sokkal bonyolultabbak mint a Pascalban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!