Az miért igaz, hogy a C++ ban vannak állandók? Ez nem igaz saját tapasztalat, vagy pedig nem értem az állandókat.
int myage = 35 ;
Az int myage az egy változó típus.
A myage pedig a változó neve.
A könyv szerint meg a 35 az egy literális állandó de miért?
Az állandóknak nem lehet megváltoztatni az értéküket ezért állandók én így tudom akkor miért van az,hogy a ++ operátor segítségével meg lehet növelni az állandó értékét?
int myage = 39 ;
myage ++ ;
std::cout <<"myage: " << myage ;
INT = egész szám típusú változó
myage = változó neve
35 = érték
ezt szabadon változtathatod pl.:
myage++;
myage--;
myage=myage+30;
myage=myage*2;
stb.. :D
át tanulmányoztam alaposan az állandókat és hát értem az összes fajtát kivéve a literális állandót :(
int myAge = 250 ;
na a 250 az állandó és akkor mi van egyáltalán nem használható semmire csak a myAge az pedi nem állandó hanem a változó neve ami a 250 értéket kapta ha én ezt használom akkor én változót használok.ááá.jó állandó mert azon a ponton a 250 nem változtatható meg de hogyan lehet használni mert ha csak ki írom,hogy 250 akkor az úgy hibás lesz ha pedig a myAge írom ki akkor meg nem az állandót használom hanem a változót.
Magyarázza el valaki érthetően csak ezt az egy fajta változó típust nem értem :(
pl..
int mmyage = 10 ;
most akkor bevezettem a mmyagera egy 10 állandót,de a mmyage mégsem lesz állandó tehát csak változóként használhatom a 10 meg nem írhatom csak úgy ki hát az úgy hiba lenne a forráskódba akkor most,hogyan használjam azt a 10 állandót
const int myage = 10;
Így például állandó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!