Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Turbo Pascal Vektor feladatokn...

Turbo Pascal Vektor feladatoknál elakadtam, tudsz segíteni?

Figyelt kérdés

145.) készítsen eljárást,amely egy vektor elemeit ciklikusan eggyel jobbra mozgatja úgy,hogy az utolsó elem az első helyen lépjen be!

147.) készítsen eljárást, amelyik egy vektor elemeit ciklikusan egy megadott értékkel mozgatja jobbra!

148.) készítsen eljárást,amelyik egy vektor elemét törli úgy,hogy a többi elemet eggyel balra mozgatja!

150.) készítsen eljárást,amelyik egy vektor egy tetszőleges értékét törli (a torlendo elem indexet parameterben kapja az eljárás)!

151.) készítsen eljárást,amely egy vektorba egy új értéket szúr be az első helyre(a tobbi adatot eggyel jobbra kell mozgatni)!

Aki tudna esetleg segíteni valamelyikben?

2011. júl. 29. 21:45
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

[link]

eggyel sikerult,de kettovel jobbra mozgatni már nem.

létezik olyan fuggvény,hogy

for 1 to 10 -ig do kivétel pl. a 6 ne csináljon semmit-ezt hagyja ki?

2011. aug. 1. 19:07
 22/29 anonim ***** válasza:

1+1 = 2

=>

procedure ketovel;

begin

egyel;

egyel;

end;

2011. aug. 1. 19:10
 23/29 anonim ***** válasza:

arra a for-ra pedig használhatnál egy if ciklust, vagy két fort helyette.

pl.

for ...

if i <> 6 then ...

vagy

for i:=1 to 5 do ...

...

for i:=7 to 10 do ...

...

2011. aug. 1. 19:11
 24/29 anonim ***** válasza:

Amúgy itt egy tipp:

olvass valamilyen programozással foglalkozó könyvet. :)

2011. aug. 1. 19:11
 25/29 A kérdező kommentje:

Csak még1szer meg kell ismételni az eggyel eljárást:)

Ezt olvasom :

[link]

2011. aug. 1. 20:20
 26/29 anonim ***** válasza:

20:20

Azt írtam 00:27-kor hogy "Ez alapján a 147-es feladat pofon egyszerű." Erre a megoldásra gondoltam 19:10-kor is írták azt meg sem nézted? HÁT AZÉRT MÁR!! Tényleg ennyire nehéz? Szétszórt vagy.

"véleményed szerint tul gyenge vagyok en a programozáshoz?"

Mostmár mondhatom, hogy nem mondhatod hogy rossz napod van és azért nem megy, minden nap nem lehet rossz napod.

Ennél csak nehezebb feladatok lesznek a fősulin amit meg kell oldani mindenféle segítség nélkül 1 óra alatt.Gondolkozz el hogy tényleg programozással akarsz e foglalkozni! Nem ismerlek, de lehet hogy jó orvos lennél vagy fizikus vagy csillagász vagy jogász vagy ... Nagyságrendekkel jobban kell pörögni az agyának aki programokat akar írni.

Most tényleg nem akartalak megbántani, csak az igazat írtam.

2011. aug. 1. 23:47
 27/29 A kérdező kommentje:

Próbáltam aztán egy két percet szántam,hogy megnézem nem ment aztán hagytam későbbre.

Más tantárgyra is készülnöm kell ézért nem foglalkoztam vele tegnap.

2011. aug. 2. 08:11
 28/29 anonim ***** válasza:

08:11

Én azért rendesen el szoktam gondolkodni egy feladaton és ha nem megy akkor segítséget kérek.(Nekem elég az ötlet és csak bonyolultabb feladatoknál és csak azért, hogy nagyon hatékony futási idejű legyen és/vagy a lehető legkevesebb memória igénye legyen) Bele kell mélyülni ha nem azt csinálja amit kell akkor nézni, hogy miért nem azt csinálja, próbálgatni de nem ész nélkül hanem heurisztikusan. Gyakorlás nélkül nincs siker.

2011. aug. 2. 09:23
 29/29 William Costigan válasza:
Én is Pascalozok, pár nap alatt eljutottam ue. a könyvben a 122. oldalig - sok gyakorlással, és kitalált feladatokkal - , szinte minden akadálymentesen ment, de ezek a vektor/tömb feladatok olyan érthetetlen szarok. Pedig értem a tömb lényegét is.
2012. aug. 11. 05:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!