Elakadtam az oldalkészítésben. Adnátok támpontot?
Helló!
Most kezdtem el a HTML, CSS nyelvet tanulni, illetve olvasgatok a szerver oldali programozásról. Egy olyan oldalt szeretnék, ahol felül van egy menü. Amikor rákattintok a menüben valamelyikre, akkor megjelenik bal oldalt egy rövidebb összegző link. Tehát van a menüben egy érdekességek menü. Ha rákkantintok, akkor bal oldalt megjelenik egy felsorolás, állatok, föld, stb. címmel. És itt jön a probléma. Mivel majd 15 menü van baloldalt, ezek egy külön érdekességek mappában vannak a leírások. Azonban ha innen próbálok megnyitni egy másik menüt, azt nem engedi. Be kéne másolnom a html fájlt abba a mappába, illetve az összesbe. Ezt viszont nem akarom. Ezt hogyan lehet megoldani? Pontosabban, azt akarom elérni hogy rákattintok a menüre, és csak a tratalom frissüljön, azt linkelje be, és a menü meg ezek maradjanak a helyén. 2. kérédem, hogy szeretnék a szövegek végére egy kérdést feltenni 4 válasszal. És valamelyikre ha rákattint az illető, akkor vár pár másodpercet az izgalom kedvéért, és bezöldűl a helyes válasz. Vagy megjelöli valamelyik válsazt és a mehet gomb megnyomása után a helyes válasz bezöldül. Ezt hogy lehet megcsinálni?
Ha jól értem a menünél csak a linkelés a probléma. Használj relatív linkeket, pl.
erdekesseg/fold.html
Ez az erdekesseg mappában nyitja meg a fold.html-t. Innen visszafele:
../index.html
Ez egy mappával vissza megy, és az index.html-t nyitja meg.
Ha a menü elkészítése sem megy, a Google-ban számtalan kódot találhatsz:
Ha azt akarod elérni, hogy a menü ne tűnjön el, azt megteheted frame-el, bár ez nem olyan szép megoldás, jobban jársz, ha mondjuk szerver oldalon a menü részt beincludolod minden oldalnál, illetve CSS-el a megfelelő helyre teszed.
A kérdéses dologhoz JavaScript kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!