Milyen hosszú lehet egy sor egy txt file-ban? És milyen hosszú lehet egy string C++ -ban?
txt alatt természetesen nem a kiterjesztést értettem
az is világos, hogy bárhol lehet újsor karakter, vagy akár nincs
engem gyakorlati szempontból érdekel, hogy egy sort pl c++ programozási nyelvben mekkorát tudok max beolvasni, mi az, ami korlátot szab, csak a RAM?
Nos. A txt LEHETNE más formátumú fájl, vannak rendszerek, ahol más egy szövegfájl szerkezete mint egy binárisé, és esetleg korlátozhatná is a sorhosszt. Az NTFS és a FAT nem ilyen, és a Windows ezeket használja. Tehát nincs konkrét méretkorlát azon túl, mint ami az összes többi fájlra is vonatkozik.
Az std::string-re vonatkozó korlátról pedig a string::max_size() tud mesélni, ez egy konkrét szám hogy a string osztály hány karaktert tud tárolni.
"engem gyakorlati szempontból érdekel, hogy egy sort pl c++ programozási nyelvben mekkorát tudok max beolvasni, mi az, ami korlátot szab, csak a RAM?"
Ha nem a c++-os String osztályt használod hanem, c-s char* -ot akkor nincs korlát, csak fizikai.
És hogyan érdemes hibát kezelni, még sose láttam ezt a hibát lekezelni programokban.
A szokásos beolvasás valami ilyesmi:
std::ifstream input;
input.open("valami.txt");
if (!input) std::cerr << "Error: Unable to open input file!" << std::endl;
else
{
std::string line;
getline(input,line);
}
Mármost ha az első sor túl hosszú, akkor mi törtétnik? Leáll a program, vagy beolvassa egy részét, vagy nem olvs be semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!