C# string szétdarabolás?
Sziasztok!
Hogy kellene egy stringet, betűire bontani?
Például string a ="Retek";
és legyen belöle az hogy:
string a,b,c,d,e;
a=R; b=e; stb..
De szerintem érthető :D
var xx = "Retek"
a = xx.Substring(0,1);
b = xx.Substring(1,1);
c = xx.Substring(2,1);
d = xx.Substring(3,1);...
De ez mért jó? Mit akarsz konkrétan elérni? Az egyes betűket (igaz nem stringként, hanem charként) eléred úgy, hogy a[0], a[1]...
Egy Akasztófa játékot készítek, ahhoz kell majd:)
Csak egy kérdés: ez mire jó? (0,1),(2,1) stb?
Ha jól látom nem vagy járatos a Programozásban, de tess:
vegyünk egy Stringet:
string szo = "retek";
Ha szét akarod szedni betűkre akkor a legegyszerűbb megoldás ha egy Char tömb-be rakod, így:
char[] Betuk = szo.ToArray();
Ezzel a hihetetlen bonyolult Technikával elértük, hogy a Betuk tömb minden eleme a retek egy betűje.
Tehát ha elakarod érni a betűit indexekkel tudsz rá hivatkozni, az indexek 0-ától kezdődnek)
Ugyebár tudjuk, hogy a retek minden betűje bent van ebben a Betuk tömb ben így pl:
string EgyBetu = Betuk[0]
Az EgyBetu 'r'-el lesz egyenlő tehát ha ide: [1]-t írnánk akkor 'e'-t kapnánk vissza!
Nem bonyolult igaz?
Elözö vagyok, helyesbítek:
string EgyBetu = Betuk[0].ToString();
Figyelj, ha egy szó betűit külön akarja tárolni nincs egyszerűbb módja mint egy Char tömb!
A Stringé konvertálást meg csak azért mutattam meg, hogy eltudja érni az indexeit...
pedig a char[]-bé konvertálás akkor is kihagyható
string EgyBetu = a[0].ToString();
Ahol "a" egy string. Ezzel mi baj? (Eltekintve attól, hogy lokális változóneveket nem kezdünk nagybetűkkel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!