Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy hozok létre textboxot, a...

Hogy hozok létre textboxot, a forráskódban? (c#)

Figyelt kérdés
Az lenen a feladatom, hogy mikor a textBox1 tartalma, nem 0, és nem üres, akkor, ALÁ a formon létrehozna, egy textBox2-t, és azzal, is ugyan ezt, ha kerül bele valami, és az a textBox3-at hozná létre...így tovább a végtelenségig. Így ebből adódóan két kérdés is lenne. Egy, hogy hogy oldom, meg hogy új textboxot hozzon létre egy megadott koordinátára, a program ha az utoljára létrehozott textbox "megtelik", és a másik, hogy ezt, hogy lehet valami listába, pakolni(az összes textboxot) mert egy idő után kimenne a formról, a textboxok létrehozása. Remélem érthetően fogalmaztam. És köszönöm a válaszokat előre is.
2011. júl. 4. 09:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Kezdjük az elején :).Textbox(TB) tartalamát ugye a Text mezővel kapod meg, azt simán vizsgálhatod hogy akkor "0" vagy "" vagy bármi más.Új tb-ot is tudsz létrehozni, az ellenőrzött tb alapján beállítod a Locationt,hogy alá kerüljön, és a Size-t.a TB-ok is csak objektumok, simán tárolhatod őket listába.Ittvan leírva kb ami neked kell: [link]

Asszem kb ezt akarod csinálni, a form-on volt alapból egy tb(textBox1) és egy gomb(button1, ezeket design nézetben simán ráraktam.Ha rákattintasz a gombra, ellenőrzi a legalsó tb szövegét, és ha az 0, akkor létrehoz egy újat, amit meg is jelenít.

List<TextBox> dobozok = new List<TextBox>();

public Form1()

{

InitializeComponent();

dobozok.Add(textBox1);

}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{

int i = dobozok.Count;

if (dobozok[i - 1].Text == "0")

{

dobozok.Add(new TextBox());

dobozok[i].Location = new Point(dobozok[i - 1].Location.X, dobozok[i - 1].Location.Y + 40);

this.Controls.Add(dobozok[i]);//ez itt a varazslat

}

}

2011. júl. 4. 09:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Gyors praktikus jó válasz. :) Grat mindjárt emgnézem hogy rendesen működik-e. Köszönöm :)
2011. júl. 4. 09:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Jah nekem valami legörgethető lista kéne a formon, pont azért, hogy ne menjen ki futtatásnál, a képből a textboxok menynisége. :) Ez az?
2011. júl. 4. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem ez nem olya, csak simán 40 pixellel, lejjebb rakja.Jah értelek ez így bizony nem mehet a végtelenségig.. :D Mire kellennek a textboxok?Ha még működik,akkor sem tűnik túl jó megoldásnak.Hogy hogyan lehetne őket praktikusabban elrendezni azt nem tudom.Talán ez segít: [link]
2011. júl. 4. 10:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát az lenen az egésznek a lényege, hogy decimálisból, bináris számot lehet belőle átalakítani(átalakítást gyakorolni). Ugye az lenne a lényeg, hogy mindig osztani kell 2 vel, a számot, és hát ez bizony nagy számoknál, azért eltart, egy darabig. Szóval foylamatosan egymás alatt vannak textboxok, és beírod hogy pl 100. a 2. textboxba már 50, a 3. ba 25, ez eddig rendben de pl milliós nagyságoknál már sokkal több textbox kell, a folyamatos kettővel való osztásig.(tudom hogy automatikusan is meg lehet csinálni de itt pont az a lényeg, hogy a felhasználó gyakorolhassa az egész átváltás folyamatot. :) Ezért gondoltam, valami gördíthető, listában megjeleníteni, a textboxokat, hogy midnig lehessen új. Viszont az új textboxoknak, is van "függvényük", "utasításuk" hisz a program, lehetővé teszi, hogy a végén ellenőrizzük a megoldásunkat, és így bizony, if ek vannak a meglévő textboxokban. Ezt meg lehet egyáltalán csinálni, vagy inkább, adjak meg fix textboxámot és ha "kicsordul" a szám akk meg így járt a felhasználó?
2011. júl. 4. 10:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem törekedj arra hogy 1 darab tb-od legyen.Mint az kiderült, lehet belőle csinálni sokat, talán még rendezni is lehetne őket görgetősbe,de az akkor sem szép megoldás.Azzal hogy a 100-at kétszer leosztod és megmarad a 25, azzal hogyan váltottad át binárisra?Nem értem teljesen a feladatodat, de szerintem csináld úgy hogy van egy textbox,a felhasználó ebbe beírja amit akar,aztán megnyom egy gombot vagy entert vagy bármit.Ha rossz értéket adott meg, akkor ezt jelzed neki,ha pedig jót, akkor az értéket kiírja egy RichTextBox -ba, ennek lehet több sora, és lehet görgetősávja is.Így kapsz egy egyszerűbb, állandó felületet, és bármilyen nagy számokkal végezheted a műveleteket,bármit is akarsz :) .
2011. júl. 4. 13:04
 7/7 A kérdező kommentje:

hát azért 25 mert nem fejeztem be a kész osztás úgy lenne, hogy

100 marad a 0

50 marad a 0

25 marad az 1

12 marad a 0

6 marad a 0

3 marad az 1

1 marad az 1

0

és akk a 100 bináris értéke 1100100 :D

2011. júl. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!