Valaki megtanítana programozni?
waterone válasza:
Milyen nyelven akarsz megtanulni?
Mit akarsz programozni?
Tudok segíteni a legtöbb nyelvben, csak írj rám.
Ez aranyos!
Azért az nem olyan egyszerű dolog, de ha nagyon szereted a matematikát és a számítástechnikát az már jó kezdésnek szerintem. Elszántságra meg sok-sok tanulásra lesz szükséged. Sok sikert hozzá!
:)
16:32-nek..
Megy az könyvből, netről is, azt nem állítom hogy a leghatékonyabban, de ha van idő, fel lehet fejlődni.
Volt egy hardverem egy demo programmal, volt tán 20 soros, ma 1000 környékén jár és azt csinálja, amit én akartam...
Fontos viszont a hardver, amibe be lehet táplálni a "készítményt".
Aztán debug, mert nyilván nem megy elsőre, aztán tovább... Igen elmélyült ismeretekre lehet szert tenni...
Első nem tudok rád írni.
c++ szeretnék tanulni. Az alapokat már elkezdtem tanulni internet segítségével.
Suliban majd csak jövőre tanítanak C és majd java nyelven elvileg.
Szeretem a matekot is, fizikát is és a számítástechnikát is.
Azért szeretnék sulin kívül is ezzel foglalkozni, mert sokan mondják hogy suliban sokat nem tanítanak meg.
A programozásról rengeteg jó vaskos könyv készült, ha gondolod bemásolhatok egyet ;)
Hát sok függ attól, hogy milyen a viszonyod az matekkal és az angollal. Gondolom most leszel 10es?
Középsulisokat emelt érettségire szoktam készíteni, egyetemistákat meg c++, c#, java, qt4 vizsgákra. ELTÉs végzős egyetemista vagyok. Ha érdekel a dolog írj egy üzenetet.
Ha C-t tanítanak jövőre, akkor neked C-t elkezdened. A C nyelvet leíró doksikat könnyen vadászhatsz neten, vagy a kiskapu.hu -n, viszont a másik dolog, amire szükséged lesz, az a programozási logika, algoritmus ismeret. Ehhez javaslok egy könyvet, nem mondom, hogy nincs ennél drágább és jobb könyv, de én ezzel kezdtem. Király Sándor: A programozás logikája I-II. Saját tapasztalat alapján, infó szakközépben nem adnak le annyit, ami egy oktv-hez kell, de annyit igen, ami az emelt érettségihez. Persze iskola válogatja! Kezd a programozási tételekkel, ezekkel nem foghatsz mellé.
Aztán meg nem tudom, hogy minek kell egy programozó palánta előtt ilyen fogalmakkal arcoskodni, mint debug, absztrakt, úgy sem juttatod ezzel előbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!