Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy nézem meg hogy egy...

Hogy nézem meg hogy egy számban egy számjegy hanyadik számjegy? (c#)

Figyelt kérdés
Annyi kéne, hogy a textboxba ha bekerül, egy szám ott meg kéne tudni nézni, hogy hanyadik az a számjegy. Előre is köszönöm.
2011. jún. 19. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:

nem telejsen értem, de vmi ilyesmire gondolsz:

textBox1.Text.IndexOf('8')

ez visszaadja, hogy a 8-as hanyadik karakter a beírt szövegben (0-tól van sorszámozva)

2011. jún. 19. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:
tökéletes, de egy kis bibi lehet abból ha több ennél a példánál maradva 8 as lenen a számban? pl 808. Akkor h nézi meg hogy melyik az? és ha megvan h melyik számjegy akkor h számolhatok vele, hogy hivatkozhatok rá?
2011. jún. 19. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor saját magadnak írd meg for cikussal, pl ílyesmi módon:

int len = textBox1.Text..Length;

int db = 0;

for (int i = 0; i < len; i++)

{

if (textBox1.Text[i] == '8')

{

db++;

}

if (db = 3) //harmadik találat

{

// a harmadik 8-as az i. helyen van

}

}

Nem értem hogy mi az hogy számolni vele

2011. jún. 19. 14:00
 4/5 A kérdező kommentje:
pl ha azt szeretném hogy a 10. helyen lévő nyolcas lenne az akkor 8*kettő a kilencediken. De ezt ilyen forciklussal meglehet csak a forciklusba kell megcsinálnia számolást sztem de innen már megoldom köszönöm szépen sokat segítettél :)
2011. jún. 19. 15:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Itt valamit keversz ezzel a 2^9-ennel, itt valami bináris alakra gondolsz sztem, amiről eddig szó sem volt. Bocs, ha tévednék.
2011. jún. 19. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!