Hogy nézem meg hogy egy számban egy számjegy hanyadik számjegy? (c#)
Figyelt kérdés
Annyi kéne, hogy a textboxba ha bekerül, egy szám ott meg kéne tudni nézni, hogy hanyadik az a számjegy. Előre is köszönöm.2011. jún. 19. 11:08
1/5 anonim válasza:
nem telejsen értem, de vmi ilyesmire gondolsz:
textBox1.Text.IndexOf('8')
ez visszaadja, hogy a 8-as hanyadik karakter a beírt szövegben (0-tól van sorszámozva)
2/5 A kérdező kommentje:
tökéletes, de egy kis bibi lehet abból ha több ennél a példánál maradva 8 as lenen a számban? pl 808. Akkor h nézi meg hogy melyik az? és ha megvan h melyik számjegy akkor h számolhatok vele, hogy hivatkozhatok rá?
2011. jún. 19. 13:13
3/5 anonim válasza:
Akkor saját magadnak írd meg for cikussal, pl ílyesmi módon:
int len = textBox1.Text..Length;
int db = 0;
for (int i = 0; i < len; i++)
{
if (textBox1.Text[i] == '8')
{
db++;
}
if (db = 3) //harmadik találat
{
// a harmadik 8-as az i. helyen van
}
}
Nem értem hogy mi az hogy számolni vele
4/5 A kérdező kommentje:
pl ha azt szeretném hogy a 10. helyen lévő nyolcas lenne az akkor 8*kettő a kilencediken. De ezt ilyen forciklussal meglehet csak a forciklusba kell megcsinálnia számolást sztem de innen már megoldom köszönöm szépen sokat segítettél :)
2011. jún. 19. 15:04
5/5 anonim válasza:
Itt valamit keversz ezzel a 2^9-ennel, itt valami bináris alakra gondolsz sztem, amiről eddig szó sem volt. Bocs, ha tévednék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!