Hogyan sajátíthatnám el otthon a programozást?
22 éves kezdő egyetemista vagyok (nem informatika szakon) és a számítógépes ismereteimet szeretném fejleszteni.
A programozást és a számítógép részletes felépítését szeretném elsajátítani az alapoktól.
Ezekhez szeretnék segítséget kérni internetes, honlapok és könyvek ajánlásával.
Rengeteg informatikával foglalkozó könyv, jegyzet van fent.
Én a helyedben nem így kezdeném a dolgot, hanem legeslegelőször elolvasnék Programozás elmélet könyvet... ha fejben le tudsz programozni bizonyos dolgokat (a kedvencem amit tanítani szoktam az a kávégép működése, illetve a színkitalálós játék / 10színből 5öt választok ki random sorrenddel, és azt kell kitalálnia a játékosnak, minden találat végén megmondom, hogy hány színt talált el, illetve hány van jó helyen ebből /, valamint javaslom még a játékelméletet, az duplán hasznos dolog, olvass utána, színtiszta programozás elmélet.
Ha már fejben megy, akkor azt ráhúzni bármilyen programozási nyelvre tényleg gyerekjáték. Egy év alatt 4-5 programozási nyelvet meg lehet tanulni olyan szinten, amennyire egy átlag usernek szüksége lehet élete során.
Én egyébként az elmélet után eldönteném a helyedben, hogy milyen irányba szeretnél elindulni... mostanában a web népszerű, és pl egy PHP vagy Flash programozás megtanulásához nem kell feltétlen a kezdetektől tanulni programozási nyelveket. Ha szeretnél megizzadni, akkor jöhet az Eiffel, vagy az R :-D
Üdv,
D
Hali!
Én igaz, hogy még csak 14 éves vagyok de eléggé beleástam magamat a témába. Ha semmi fogalmad sincs a programozásról akkor ajánlom a Pascalt kezdésenk de a Python is kíméletes nagyon. Ha viszont már van róla fogalmad hogy hogyna kell öszerakni dolgokat vágj bele a c++-ba onnan pedig jöhet a c#.
linkek:
pascal: [link]
c++,c#: [link] az oldalról a videóanyagot érdemes megnézni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!