Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás - állás vagy hivatás?

Programozás - állás vagy hivatás?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy ha csak simán olyan munkát szeretnék végezni amiből könnyen találok munkahelyet, és nem is olyan nehéz csinálni, nem veszi el a szabadidőmet, és még valamennyire szeretem is, akkor a programozói állás erre jó, vagy ahhoz az embernek nagyon fanatikusnak kell lennie? A legfontosabb szempont nekem hogy ne kelljen kapcsolatokat kiépíteni, és sokat kommunikálni, tudjak egyedül dolgozni, és egy biztos állásom legyen, ami után aztán tudok csinálni azt amit akarok (tudom hogy azért folyamatosan tanulnom kell az új dolgokat valamennyire), esetleg jó lenne ha otthonról tudnék dolgozni. Szóval erre jó a programozás, vagy inkább valami mérnöki dolgot kéne tanulnom? Esetleg tapasztalatok, hogy milyen is a munka? Előre is köszi!
2011. máj. 29. 20:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

hardver/hardwere

sry a hibáért

2011. máj. 29. 21:23
 12/15 anonim ***** válasza:

Azért megjegyzem programozóként nem könnyű munkát találni, csak akkor, ha van megfelelő háttér:

PL: Felsőfokú végzettség, Angol nyelvvizsga, 3év tapasztalat, kismillió programozási nyelv, platform, technológia, hardver és os ismeretek. Ezeket szinte az össze álláshirdetésnél fel vannak tüntetve. Hiába tanulsz PHP-t ahhoz kell html, meg SQL, SQL-hez adatbázis tervezés, normalizálás. Biztonság és Védelem, ergonómia ha nincs designer... kriptográfia... mindegyik ág megtanulásához megszállottnak kell lenni, és ha PHP/SQL ágat választod, akkor máris az álláshirdetések 98%-a kiesett, és nem csak te keresel munkát a piacon.

2011. máj. 29. 21:27
 13/15 anonim ***** válasza:
hát bizony az algoritmusokhoz keményen kell a matek, bár természetesen nem minden program követeli meg
2011. máj. 29. 23:05
 14/15 anonim ***** válasza:
A mérnöki dolgok engem is kevésbé érdekeltek, és nekem is fontos volt hogy introvertált munkám legyen. Én természettudományokba fektettem végül be az éveket (főleg matek, mellé + hobbiból fizika meg biológia is). Mert azt én sem tudnám megszállottságig csinálni, hogy minek milyen verziója jön ki, de azt már igen, hogy milyenek a természet törvényei és azok milyen módon kapcsolódnak egymáshoz. Persze arról nem tudok még beszámolni, hogy matematikus vagy fizikus mennyire kap munkát, meg gondolom a tanulás is hosszú. De azt viszont tényleg lehet megszállottságig csinálni, aki arra hajlamos.
2011. jún. 1. 00:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Ugy veszem eszre hogy nem nagyon akarsz dolgozni, de szeretnel jol elni a munkadert kapott penzert. Eleg ha csak munka idoben foglalkozol a programozassal. De utanna ne essen rosszul hogy joval kevesebb tapasztalattal rendelkezok is 2-3x tobbet keresnek nallad :)
2011. jún. 2. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!