Az lenne a kérdésem, hogy ha csak simán olyan munkát szeretnék végezni amiből könnyen találok munkahelyet, és nem is olyan nehéz csinálni, nem veszi el a szabadidőmet, és még valamennyire szeretem is, akkor a programozói állás erre jó, vagy ahhoz az embernek nagyon fanatikusnak kell lennie? A legfontosabb szempont nekem hogy ne kelljen kapcsolatokat kiépíteni, és sokat kommunikálni, tudjak egyedül dolgozni, és egy biztos állásom legyen, ami után aztán tudok csinálni azt amit akarok (tudom hogy azért folyamatosan tanulnom kell az új dolgokat valamennyire), esetleg jó lenne ha otthonról tudnék dolgozni. Szóval erre jó a programozás, vagy inkább valami mérnöki dolgot kéne tanulnom? Esetleg tapasztalatok, hogy milyen is a munka? Előre is köszi!
Én két évig tanultam programozást és mikor levizsgáztam belőle már az embereknek is bináris számrendszerben akartam válaszolni.
Egyébként csak úgy érdeklődés szintjén a programozás szerinted miről szól, mi lapul mögötte?
2011. máj. 29. 20:34
2/15 VODKA0710 válasza:
Szerintem a weboldal készítés állna jól neked. PHP-re gondolok elsősorban.
2011. máj. 29. 20:36
3/15 A kérdező kommentje:
hát ha így most meg kéne fogalmaznom akkor azt mondanám hogy bizonyos szabályok szerint (nyelvtől függően), logikusan megfogalmazott utasítások, amikkel a számítógép által végrehajtható specifikus célokra alkalmas programokat akarunk kreálni :P vagy nemtudom igazán hogy mit kellett volna erre válaszolnom :D
2011. máj. 29. 20:43
4/15 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi kommenteket! Azt még megkérdezhetném, hogy egy webprogramozói, vagy bármilyen programozói munka hogyan zajlik nagyjából?
2011. máj. 29. 20:45
5/15 anonim válasza:
Programozóknál valahogy így megy a dolog:
-A projektvezető kiadja a feladatot, és a határidőt (1 hónap).
-A programozó elmegy nyaralni 2 hét, majd wowozik 1 hetet. A projektvezetőt az ideggörcs kerülgeti... Majd a programozó még pihen 2 napot, aztán nem alszik nem eszik, de elkészül a projekttel.
-Átadja a vezetőnek, az meg kéri a dokumentációt, erre mondja a programozó, hogy 1 hónap alatt??? Ennyi idő kevés arra, hogy dokumentálja is...
de végülis minden csak azon múlik, hogy milyen céget találsz... van ahol elkerülhetetlen a kapcsolattartás, a projekt értekezlet, brainstorming...
2011. máj. 29. 20:45
6/15 anonim válasza:
Engem is a webprogramozás érdekel, ahogy másoktól hallom elég jó munka, ami nekem tetszik, az a függetlenség, tehát nem kell Mo-n maradnom, mint egy Irodalomtanári szakkal, vagy hasonlóval.
2011. máj. 29. 20:50
7/15 A kérdező kommentje:
Ez a folyamat nagyon hasonlít az én tanulási folyamatomra :D csak én nem wowozok hanem sorozatokat és filmeket folyamatosan. Igazából ez is a gond, hogy igaz hogy sok időt töltök a gép előtt, de egyáltalán nem vagyok "kocka"... Igaz hogy nem hagyom el a szobámat de csak azért mert folyamatosan vagy filmezek, vagy discovery channel+ net megy nálam. Maga a programozás még mindig jobban érdekel mint mondjuk egy szimpla mérnöki állás, de őszíntén nagyon nem tud izgalomba hozni hogy most kijött egy új verziója a firefoxnak, vagy hasonló... Pedig bármi programozóval beszéltem eddig, azok eléggé ottvoltak minden ilyen témában... Szóval ez így nagyon fontos egy programozónak hogy ténylegesen érdekelje a téma és ne csak állásnak tekintse?
2011. máj. 29. 20:54
8/15 anonim válasza:
Igen, nagyon fontos.
Különben átesel a ló másik oldalára és gyűlölni fogod nem csak a programozást, de az egész számítástechnikát.
2011. máj. 29. 20:56
9/15 A kérdező kommentje:
:( de az a baj hogy nagyon fontos nekem hogy keményen introvertált munkám legyen és könnyen lehessen vele találni munkát, és ilyenből csak a programozás meg a mérnöki jöhet szóba szerintem, viszont a programozás jobban érdekel és több lehetőség+kevesebb emberi kapcsolat van benne mint az egyéb mérnökiben szerintem... szóval nem tudom mit kéne tennem...
2011. máj. 29. 21:08
10/15 anonim válasza:
én is hasonló cipőben járok.csak mondjuk én tudom h informatikával akarok foglalkozni csak nem tudom eldonteni igazán h melyik része érdekell.Inkább a hardwer de azzal nem sokra megyk,mivel gépet osszereknai 1 napon belül meglehet tanulni.Szal marad a programozás.viszont itt azzal riogatnak h megbukok fizikából v matekból...komolyan ennyire fontos a programozáshoz a matek?én nem veszem észre max a logikus gondolkodás ami (szerintem)elsajátítható.
és számodra tényleg 1 programozói munka lenne a legalkalmasabb(itt már csak az a kérdés h milyen programozó mivel ez is elég tág)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!