Kezdő programozónak milyen nyelveket ajánlotok?
web programozáson valószínűleg PHPt fogsz tanulni, szerintem kezd azzal.
A HTML nem elavult, minden weboldal abban készül.... legalábbis részben. Mellé még ha tudod a PHPt, Javascriptet, SQLt, CSSt azzal nem jársz rosszul. :D
Ha van kedved nézd meg ezt az oldalt, nem ingyenes, 1000 Ft.
Ezért a pénzért megtanulod videókon keresztül a HTML, PHP, MySQL, AJAX alapjait.
Mivel webfejlesztő szeretnél lenni elsősorban nem árt picit belenézni alapvető hálózati ismeretekbe, hogy egyáltalán tudd hogy müködik az egész nem szügséges mélyen belemenni azért.
A PHP és a javascript ami a kódolás része előbbi szerver oldalon másik kliens oldalon. Ezen kívül http és css ezek a fogalmak a weblapod külsejéhez, formázásához kapcsolódnak. Szerintem érdemes az alapokat elsajátítani ezekből majd egyesével mélyebbre belemenni mikor már átlátod valamennyire az egészét.
Ennek van microsoftos megfelelője ahol a php rész asp.net re cserélődik ami egy szerver oldali webfejlesztő keretrendszer, C#,c++,java,visual basic és még ezernyi nyelven lehet benne fejleszteni főleg a VB és a C# tábor népes.
A flast és silverlightot elég speciális esetekben célszerű csak használni.
Összefoglalva tehát szerintem alap hálózatok tudás és PHP,javascript,html,css nagyon jó alap. Sorrendet szerintem nagyon nem lehet felállítani olyannyira épülnek egymásra, hogy minden weboldalnál használod mindet de külön is tanulhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!