Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudom helyesen kiíratni...

Hogyan tudom helyesen kiíratni a több elemeit PHP-ban?

Figyelt kérdés

Azt szeretném, hogy a Narancs után már ne tegye ki a veszőt, se a szóközt, csak a zárójelet.

<?php

$gyumolcsok = array("Alma","Körte","Barack","Szilva","Narancs");

print "<br>";

print "A gyümölcsök nevű tömb elemszáma: ".sizeof($gyumolcsok)." ";

print "(";

for ($n = 0; isset($gyumolcsok[$n]); ++$n){

print $gyumolcsok[$n].", ";

}

print ")";

?>

2011. febr. 4. 10:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

a for helyett, ebben az esetben:

print implode(', ', $gyumolcsok);

2011. febr. 4. 10:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, :)
2011. febr. 4. 10:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Esetleg:

print_r($gyumolcsok);

var_dump($gyumolcsok);

var_export($gyumolcsok);

Ezeket is kipróbálhatod, egyik sem szép, de rövidek... és néha nagyon jól jöhetnek... :)

2011. febr. 4. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:

akkor már:) :

print '<pre>';

print_r($gyumolcsok);

print '</pre>';

2011. febr. 4. 12:09
 5/12 anonim ***** válasza:
Esetleg megtanulhatsz rendesen ciklust írni, abba sem fogsz belehalni és később még hasznos is lesz :)
2011. febr. 4. 12:17
 6/12 anonim ***** válasza:

Utolsó, nézd meg mégegyszer. A ciklus helyesen van leírva.

Kérdező.

Amúgy használhatod azt a ciklust is, amit írtál, egy if-el, hogy a végén ne íratsd ki a vesszőt, vagy pedig ha a ciklusban azt csinálod, hogy letárolod egy változóban, majd a végén a változó végéről leszeded a vesszőt:

if (isset($gyumolcsok[$n+1]))

{ print $gyumolcsok[$n].", "; } else { print $gyumolcsok[$n]; }

}

vagy:

$valt = "";

$valt .= $gyumolcsok[$n].", ";}

$valt = rtrim($valt," ,");

print $valt;

az rtrim függvény egy paraméterrel levágja a karakterlánc jobb (angolul right, ezért rtrim) oldaláról a szóközöket, viszont ha meg van adva egy második paraméter, akkor azokat a karaktereket vágja le, amik megtalálhatóak a második paraméterben. (Ugyanígy működik, csak másik oldalról az ltrim left=bal függvény, és a sima trim, ami mindkét oldalról csinálja ezt.)

Most ezt csak azért írom, mivel az implode függvény nem minden esetben lesz neked jó megoldás...

2011. febr. 4. 13:04
 7/12 anonim ***** válasza:
Az általa írt ciklus SZINTAKTIKAILAG rendben van. A helyes nem ezt jelenti. A helyes azt jeletni, hogy azt csinálja, amit akarunk. Minimális átalakítással for ciklussal is megoldható a dolog (anélkül, hogy benne ifet raknánk), erre próbáltam utalni. De persze mit magyarázok én 14 éveseknek programozásról...
2011. febr. 4. 14:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Akkor miért nem írod le a rendes megoldást?
2011. febr. 4. 14:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget, az egyes alogoritmusokat a probléma megoldásra, még csak most kezdtem el programozni, van még hová fejlődnöm. :)
2011. febr. 4. 19:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Azt megkérdezhetném, hogy a következő sorba miért kell pontot tenni az egyenlőség jel elé " $valt .= $gyumolcsok[$n].", ";} " ? Itt is összefűzünk ?
2011. febr. 4. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!