Hogyan tudnám grafikusan kiiratni a következő dolgot, és mi lehet a hiba?
Tehát, számokat akarok kiiratni grafikusan, úgy, hogy növelni tudjak egy adott változót, amibe ezek a számok vannak.
Vettem egy int típusú változót, amibe belerakok egy számot (és azt növelem), és egy karakter típusú változót, hogy tudjam átalakítani a számot karakterré, majd kiiratni.
A probléma az, hogy ha ezt a main() függvénybe csinálom, tökéletesen működik, viszont ha ennek a programrészletnek csinálok külön függvényt, akkor a program az elején leáll és hibát észlel... A programrészlet (a külön függvény):
void teszt ()
{ int i, szam;
char *szam1;
szam = 1;
for (i=0;i<10;i++)
{ itoa (szam, szam1, 10);
outtext (szam1);
szam++;
}
}
Ha a main()-be meghívom a teszt();-et, akkor kiakad az egész program... ha viszont a tartalmát átmásolom a main()-be, és úgy futtatom, akkor működik. Valaki tudna segíteni?
[Ja, és MinGW-t használok (C++).]
void teszt(){
for (int i=0;i<=10;i++){
outtext(i); //Vagy valamilyen kiírófüggvény
}
}
//Nem értem mit akartál az itoa-val. De egyelőre a kérdést se biztos,hogy jól értettem. Ha nem ez a megoldás akkor próbáld pontosabban leírni mit szeretnél csinálni.
Hi!
Próbáld meg úgy, hogy a szam1 változó ne char* típusú legyen, hanem egy tömb:
char szam1[5];
Nekem így működött, remélem neked is fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!