Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kezdjem el a C# nyelvet...

Hogy kezdjem el a C# nyelvet megtanulni?

Figyelt kérdés

Teljesen a legalapabb dolgokról akarom kezdeni.

Wikipedia,stb..már meg volt.

Hogy épül fel?

Mi a lényege?

Stb...

2011. jan. 16. 14:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha tudsz C-ül meg C++-ul, akkor csak vágj bele, mindennek "beszélő" neve van, meg ott a súgó. Egy-két parancssori, szöveges dologgal kezdhetsz, mint a többi nyelv esetében.

Ha nem tudsz C-ül meg C++-ul, akkor ezek lennének az a legalapabb dolog, ahol el kéne kezdeni.

2011. jan. 16. 14:31
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
A C# a .NET platform "zászlóshajója", a fő nyelv amin fejlesztenek. Egy elég jó nyelv, töltsd le a Visual Studio Express-t, és csapj a lovak közé. Nem kell ismerni a történetét meg a felépítését ahhoz, hogy elkezd gyakorolni a programozást. Tűzz ki célt, és érd el, először persze tutorialok alapján. C, C++ nem kell hozzá, sőt, bezavar, mert teljesen más nyelvek, nem tudom miért ez a mánia mostanság itt, hogy az KELL... baromság. Én szeretem őket, de mivel abszolút köze nincs hozzá ezért nem értem, miért kéne ismerni.
2011. jan. 17. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Az első kommentelőnek szerintem nem sok fogalma van a dologról. Szerinted hogy értené meg a kérdező miaz a boxing unboxing vagy bővítő függvények vagy akármien c# nyelvi elem ha azt semi tudja miaz a for ciklus vagy egyáltalán hogyműködi ka programozás? Gyanítom neked sincs fogalmad ezekről a dolgokról. Hülyeség hogy nemsok közük van egymáshoz sőt egymásra épülnek, kibővítik az alacsonyabb szintű nelvet egyes funkciókkal.

Amit a kérdezőnek javaslok kezd C vel ha teljesen kezdő vagy itt tanulhatod meg az alapokat. A c# a legmagasabb szintű nyelv a 3 közül kibővíti az előzőket viszont az alapokat egyik c# könyv sem fogja megtanítani.

2011. jan. 22. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat első kommentelő helyett másodikra gondoltam.
2011. jan. 22. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Istenem, és olt, hogy nem sok fogalmam van... kisfiam, majd ha elvégezted a középiskolát és pénzt keresel a programozással akkor lehet nekem pofázni, de addig fogadd el, amit mondok. Talán jobban értek hozzá. Aki C-t javasol kezdésnek, az idióta, számtalan helyen leírtam, miért. Semmi közük egymáshoz. For ciklus nagyon sok nyelvben van, miért kéne emiatt az egyiket preferálnia a másikkal szemben?
2011. jan. 22. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Azért kell C-vel kezdeni, mert szemmel láthatóan ellenkező esetben az ember automatikusan bunkóvá válik, és feltételez dolgokat olyanokról, akikről igazából nem is tud semmit. Egy diplomás informatikusnak lenne ilyen ocsmány szája?

Egyébként nyilván az egyetemeken is teljesen hülyék találják ki a tantervet, és csak viccből tanítják például a C-t a java előtt. Előbb a "Hello World!", utána jöhet az objektum orientáltság. Egyből fejest a C#-ba nagyjából ugyanez lenne. Én még a Platform SDK-t is előrébb venném, mert nem árt, ha az embernek van fogalma a Windows működéséről, ha már arra programoz.

2011. jan. 22. 21:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Elvégeztem a középiskolát sőt az egyetemet is sőt pénzt is keresek wpf ben programozok. Ha a kérdező kinyit egy c# könyvet nem fogják elmagyarázni neki mitjelent az h int x=y, talán annyit h var x=y mitjelent. mivel nemtudja h mitjelent az int x=y a másodikat sem fogja érteni ha pedig egy linq lekérdezést tesznek elé nyilván lerakja a könyvet mert nem tudja az alapokat. Sőt egy .netes tutorialban sem fogják elmagyarázni az alapokat amikor éppen az előadó egy ajaxos felbukkanó menüt mutat be. Persze mindenki képes egy ajaxos felbukkanó menüt behúzni a toolboxrol de attolmég nemtud programozni(gyanitom ilyesmi tudásod lehet az elmondottakból). Sőt a kérdező mégcsak az objektum orientáltság alapjait sem fogja magátol kitalálni ezt is megkell tanulnia. Ezért tanítják, és tanulják mindehol az alapoktól a programozást mert a kezdő nem vállalati alkalmazást ír hanem "Hello world"öt.
2011. jan. 22. 21:44
 8/8 anonim válasza:
Ugorhatsz rögtön a C#-ra.Tökéletes kezdőknek is.Én is azt tanultam egyetemi szinten, sőt most a párom is a fősulin.
2011. febr. 4. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!