Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kéne ezt C ben leírni?

Hogy kéne ezt C ben leírni?

Figyelt kérdés

Kéne nekem egy program ami scanf el bekér egy 5nél nagyobb egyenlő de tíznél kissebb egyenlő számot és ezt el menti egy double típusú változóba. Ha rosszat írok akk kirja hogy nem jó és újra kell próbálkoznom.

Ezután 1 ről indulva 0.2 őnként kiírja a képernyőre az f(x)=x+ln(x)-a értékét...

Előre is köszi.

2010. dec. 29. 18:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Kell egy

fv, amin belül

csinálsz egy double típusú változót

printf("valami utasítás, h mit csináljon az emberke");

scanf("%lf",&valtozo);

egy if, ami ellenőrzi, hogy a feltétel teljesült-e

ha teljesül, akkor egy fort ami 0,2 közökkel megy

kiírja amit ki kell (szerintem math.h-ban van log)

ha nem teljesül, akk kiírja, h f@sz vagy, és újra meghívja a fv-t.

Nem nagy cucc, megírni gyorsabb lett volna, mint itt így leírni, de nem tettem, mert ez a te dolgod.

2010. dec. 29. 18:17
 2/11 anonim ***** válasza:
de amint leírod a tiéd, én visszaérek az edzésemről, bemásolod a tied, és mégsem működik, megírom én is neked...
2010. dec. 29. 18:27
 3/11 A kérdező kommentje:

#include<stdio.h>

#include<math.h>

void main(void){

scanf("%f", &a);

if(a<=5 && a>=10)

printf("\nA beírt szám helyes");

else

printf("\nFasz vagy")

scanf("%f", &a);

getchar(); Return(0);

}

De ez így nem jó az if nél a feltételt így nem tudom megadni emrt folyamat nem jó, ráadásul ha beírok egy szám

2010. dec. 29. 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

void main void full értelmetlen,

a-nak nem foglaltál memóriát

forod nincs meg

amíg legalább 30 percet nem szánsz rá, és nem nézel utána, nem csinálom meg neked, mert ez semmi, amit ideírtál.

2010. dec. 29. 18:48
 5/11 anonim ***** válasza:

#include <stdio.h>

#include <math.h>

void kiir(){

double valtozo = 0;

double i;

printf("Adj meg egy szamot 5-10-ig!\n");

scanf("%lf",&valtozo);

if(valtozo>=5 && valtozo <= 10){

printf("A szam helyes\n");

printf("Az f(x)=x+ln(x) aktualis erteke:\n");

for(i=1.0;i<=valtozo+0.2;i+=0.2){

printf("f(%lf) = %lf\n",i,i+log(i));

}

} else {

printf("Nem megfelelo szamot adtal meg!\n");

kiir();

}

}

int main(){

double i=1.0;

kiir();

return 0;

}

Tessék, k.rva nehéz lett volna megírni, nekem 4 perc volt code:blocks telepítéssel...

hihetetlen, hogy a saját házid b@szod megcsinálni.

2010. dec. 29. 23:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi..., igazából hogy A gépem 64 bites és egyszerűen nem tudtam rajta elindtani a Turbo c-t! És egyenlőre csak ahoz "értek", szóval próbálkoztam codeblocs al meg sok hasonlóval de azokat még nem vágom teljesen!
2010. dec. 30. 12:26
 7/11 anonim ***** válasza:
code:blocks az kb annyi, h megírod, és klikkre fordít, és ott nem is kell baszakodnia s System("PAUSE"); cuccokal
2010. dec. 30. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:

gcc illetve MinGW Win alatt, ezeket kéne megtanulnod használni. A legvalószínűbb, hogy ezzel fogsz találkozni a legtöbb rendszeren, vagy megfordítva: a legtöbb rendszeren találkozni fogsz ezzel.

Amúgy a void main(void) nem értelmetlen, csak nem szabványos. Szabvány szerint az int main(void) lenne a legközelebbi elfogadható alak. De értelmesnek értelmes.

2010. dec. 30. 20:35
 9/11 anonim ***** válasza:

A void main() tényleg értelmetlen C nyelvben.

A mai fordítók csak azért engedik esetleg meg, mert C++-ból erőszakoljuk ki a C fordítást és ott tényleg van értelme. Szabványos C-ben a main() visszatérési értéke int.

2010. dec. 31. 02:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Szabványos C++-ban IS int a visszatérési értéke. Ettől még értelmes, csak szintaktikailag nem helyes. De te is érted mit jelent a void main(): egy main nevű függvény, aminek nincs visszatérési értéke, és akárhány paramétert elfogad (C-ben).
2010. dec. 31. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!