Informatikus szeretnék lenni, van hozzá némi tehetségem? Részletek lent.
Ahogy elnézem a tudásod megvan. Ha szeretnél informatikus lenni akkor vágj bele. Esetleg olvass pár ECDL könyvet.
(Ha kell, 7 modulról van PDF-em)
Ha érdekel a téma, az nagy előny, de tanulás, gyakorlás, tanulás, és nagyon jó matek tudás az, amire szükséged lesz, ha bele akarsz vágni. Nálam ennyi idősen fel sem merült az informatika, mégis ott kötöttem ki lány létemre (ráadásul mérnök :P). De mire szakmaválasztás elé kerülsz (mert gondolom, nem akarsz info szakközépnél megállni), még sok minden változhat, így az érdeklődési köröd is.
Amit leírtál, az kiindulásnak jó, de ennél jóval többre lesz szükséged.
ECDL-be nehogy belefogj, majd érettségivel megkapod :P. Ami ér valamit az az 1. modul. Ahogy azt már előttem is írták.
Én személy szerint 15 évesen fogtam bele a programozásba, és nem érzem magam elmaradva a társaimhoz képest. Lelkesedés kérdése. Sokan csak felső oktatásban fognak bele, és ha van egy kis ráérzésed még akkor sem vagy elmaradva. Szóval mindenképp előrébb jársz a témában mint embertársaid.
Ami fontos szeritnem, hogy sosem légy elszállva magadtól, mindenkinél van jobb. Viszont alul se becsüld magad. Egy nagy mondás:
minél többet tanulsz, annál jobban rájössz, hogy milyen keveset tudsz
Nagy eredmény amit eddig elértél, viszont a továbbtanulásodnál új embereket ismersz meg, te is új ember leszel picit. Ami lehet hozzásegít az informatikára való orientálásra, de lehet hogy éppen elfordulsz tőle.
Ha így haladsz jó kis informatikus leszel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!