Hogyan tudok megduplázni c++-ba egy számjegyet, amely páros?
PLD
n=178250 -> n1= 178822500
Köszi !
Hát ha n string, akkor fogod, és végigmész rajta, és ahol páros a számjegy, oda insert-elsz még egyet abból, és léptetsz egyet, hogy nehogy azt mégegyszer nézd, mert így végtelen ciklus volna.
Ha n szám, akkor rákeresel, hogy "convert int to string c++", és használod az egyik példát a sokmillióból.
Esetleg ,ha még valaki tudna segíteni ...
Szeretném ,ha elmondanátok ,hogyan kell megnézni ,ha egy szám összes számjegye a szám végén található-e.
pld: nr=198546 -> Nem
nr=195846 -> Igen
Az a feladat ,ami a kérdésben szerepel megoldódott :)
Rájöttem a turpisságra :D
Kérlek azt a feladatot próbáljátok kibogozni ,amelyiket az első kommentbe írtam :)
Úgy érted összes PÁROS számjegye.
Ez nem olya bonyolult.
Matematikailag úgy tudom leírni a dolgot, hogy osztható 2*10^i -el egy határig és ennél nagyobb i-re már nem igaz.
Tehát elkezdeném megkeresni ezt az i-t, úgy, hogy először addig megyek, amíg osztható 2*10^i-el, azután tovább növelném az i-t, addig, amíg a szám/2*10^(i-1) 0 VAGY megint osztható, első esetben végére értem és IGEN a válasz, második esetben találtam egy páros számjegyet úgy, hogy a végén lévő párosok és közte volt páratlan.
Ha stringként adott a szám, akkor meg nem hiszem, hogy problémát kéne okozzon, ekkor az oszthatóság ellenőrzése egyszerűsödik, amúgy ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!