Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Magyar Discord fejlesztői...

Magyar Discord fejlesztői közösség? Hol lenne érdemes programozót keressek egy ilyen bot elkészítéséhez?

Figyelt kérdés

Leendő Discord szerverhez lenne szükségem egy olyan bot-ra, ami csatlakozási kérelem esetén SMS üzeneten keresztüli hitelesítést követel meg, avagy csakis akkor enged hozzáférést a szobákhoz/témákhoz, ha a felhasználó SMS-ben visszaigazolt egy valós mobilszámot.

2-300.000Ft-ot még ki tudnék gazdálkodni a projectre (csak a bot megírását értem ebbe az összegbe), de ennél sokkal feljebb menni nem nagyon szeretnék. Viszont ezért a pénzért kiemelten fontos lenne, hogy egy adatbiztonságban és titkosításban jártas illető írja meg a bot-ot.

dec. 29. 11:41
 1/10 anonim válasza:
100%
Fölösleges. Nézz szét a meglévő botok és a szerver beállítások között. Nagyon sok szerver nem enged csatlakozni, megfog a kijelölt belépő szobában, ha nincsen mobillal hitelestve a discord fiókod. Mivel én nem akarom a mobil hozzákötni a discordomhoz, ezért van szerver, amire nem tudok belépni.
dec. 29. 12:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor lehet, hogy /dinnye/ voltam; de adnál egy kis segítséget a keresésben?

Először Google-ban rákerestem, ott nem találtam megoldást SMS alapú hitelesítésre. Utána ChatGPT-nél rákérdeztem, és Ő is azt mondta, hogy bár hitelesítő szerverbot-ok vannak, olyan nincsen, ami SMS alapú hitelesítést tud.

Egyébként hogy ne legyen félreérthető : Én nem azt akarom, hogy csak olyanok tudjanak csatlakozni, akik mobilszámot kötöttek a fiókjukhoz vagy 2FA hitelesítést állítottak be (maximum majd a moderátoroknál, HA lesznek).

Én úgy szeretném megoldani, hogy a bot megfogja az embert a belépő szobában, kérjen egy mobilszámot, a megadása után dobjon arra egy betű-szám kombinációs kódot, azt utána kérje vissza, és ha a felhasználó azt megadta, akkor adja meg neki a bot az alap jogosultságokat.

dec. 29. 12:43
 3/10 anonim ***** válasza:
23%

Nem kell hozzá bot. Ha elég nagy a szerver és közösségi szervernek lehet minősíteni (nem tudom most hogy van ez régen 100 fő volt. akkor lesz olyan beállítás a moderátori eszközökkel hogy csak hitelesített tagok csatlakozhassanak. A telefonos hitelesítést a discord csinálja neked semmilyen bot nem kell hozzá.

Mellesleg a saját bot az elég drága lenne erre. Le kell szerződni egy telefon szolgáltatóval. Ez nem ingyen van... akkor kell a botnak szerver ahol fut, adatbázis.. ez nem fog 300kba megállni. Folyamatos költsége lesz. Szerintem nagyon nem éri meg.. használd a beépítettet. Ha túl kicsi a szerver és nem engedi még bekapcsolni ezt a funkciót akkor még nincs is rá igazán szükséged.

tegnapelőtt 14:21
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Szia! Én már programoztam több botot is discordra . Részletesen meg tudnád mondani, mit is szeretnél?

Illetve egy kérdés: a bot futtatásához van szervered, vagy milyen módon szeretnéd megoldani? Ha kell, abban is tudok segíteni.

tegnapelőtt 23:05
 5/10 A kérdező kommentje:

Üdv.

SMS szolgáltatást még nem választottam, gondoltam, ezt azelőtt még nem tenném meg, hogy nem találtam ehhez programozót, mert az esetlegesen rugalmatlanságot okozhatna. Ebben a ChatGPT adott pár említést, amikor leírtam Neki a problémát, de azokra még nem néztem rá komolyabban.

Bot futtatásához még nincs szerverem, én abban gondolkodnék, hogy egy olcsóbb, kiskapacitású VPS-re fizetnék majd elő, ami csak ezt futtatná.

A többit privátban írom majd...

tegnapelőtt 23:19
 6/10 anonim ***** válasza:
34%

Úhh, ilyenkor vigyázni kell. Szerintem a ChatGPT helyett a Google jobban segít.

A [link] is használható, van Heroku is, de ha nem felhőben szeretnéd, akkor akár egy sima Raspberry Pi is megfelelhet

tegnapelőtt 23:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Megnézem, bár én a magyar (vagy legalábbis magyar felületet is adó) VPS szolgáltatók között terveztem nézelődni, lévén az informatikának ebben a részében annyira nem vagyok otthon, és elveszhetek a részletekben. A magyar árak sem vészesek, pár ezer HUF-os havidíjakat láttam.

Amiket a ChatGPT felsorolt, azok egyébként SMS szolgáltatók voltak, amiken keresztül a verifikálást lehetne intézni, Ő a bot szerveroldali dolgairól nem írt.

tegnapelőtt 23:36
 8/10 A kérdező kommentje:
A RaspberryPi egyébként jó ötlet... sőt, ha a dolog egy Windows-os miniPC-re is stabilan megoldható, akkor van is rá hardverem. Viszont azt még nem indítottam be igazán, és egy pár hónapig azért majd inkább tesztelném, hogy más dolgokban hogy állja a sarat 24/7-es üzemben.
tegnapelőtt 23:39
 9/10 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy én vagyok az, akivel már privátban írsz, csak gondoltam, másoknak is segíthet a válaszom, azért írtam ide. :D
tegnapelőtt 23:43
 10/10 A kérdező kommentje:
🙃 mintha a nulladik lépésnél már nem tűnt volna fel...
tegnap 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!