Magyar Discord fejlesztői közösség? Hol lenne érdemes programozót keressek egy ilyen bot elkészítéséhez?
Leendő Discord szerverhez lenne szükségem egy olyan bot-ra, ami csatlakozási kérelem esetén SMS üzeneten keresztüli hitelesítést követel meg, avagy csakis akkor enged hozzáférést a szobákhoz/témákhoz, ha a felhasználó SMS-ben visszaigazolt egy valós mobilszámot.
2-300.000Ft-ot még ki tudnék gazdálkodni a projectre (csak a bot megírását értem ebbe az összegbe), de ennél sokkal feljebb menni nem nagyon szeretnék. Viszont ezért a pénzért kiemelten fontos lenne, hogy egy adatbiztonságban és titkosításban jártas illető írja meg a bot-ot.
Akkor lehet, hogy /dinnye/ voltam; de adnál egy kis segítséget a keresésben?
Először Google-ban rákerestem, ott nem találtam megoldást SMS alapú hitelesítésre. Utána ChatGPT-nél rákérdeztem, és Ő is azt mondta, hogy bár hitelesítő szerverbot-ok vannak, olyan nincsen, ami SMS alapú hitelesítést tud.
Egyébként hogy ne legyen félreérthető : Én nem azt akarom, hogy csak olyanok tudjanak csatlakozni, akik mobilszámot kötöttek a fiókjukhoz vagy 2FA hitelesítést állítottak be (maximum majd a moderátoroknál, HA lesznek).
Én úgy szeretném megoldani, hogy a bot megfogja az embert a belépő szobában, kérjen egy mobilszámot, a megadása után dobjon arra egy betű-szám kombinációs kódot, azt utána kérje vissza, és ha a felhasználó azt megadta, akkor adja meg neki a bot az alap jogosultságokat.
Nem kell hozzá bot. Ha elég nagy a szerver és közösségi szervernek lehet minősíteni (nem tudom most hogy van ez régen 100 fő volt. akkor lesz olyan beállítás a moderátori eszközökkel hogy csak hitelesített tagok csatlakozhassanak. A telefonos hitelesítést a discord csinálja neked semmilyen bot nem kell hozzá.
Mellesleg a saját bot az elég drága lenne erre. Le kell szerződni egy telefon szolgáltatóval. Ez nem ingyen van... akkor kell a botnak szerver ahol fut, adatbázis.. ez nem fog 300kba megállni. Folyamatos költsége lesz. Szerintem nagyon nem éri meg.. használd a beépítettet. Ha túl kicsi a szerver és nem engedi még bekapcsolni ezt a funkciót akkor még nincs is rá igazán szükséged.
Szia! Én már programoztam több botot is discordra . Részletesen meg tudnád mondani, mit is szeretnél?
Illetve egy kérdés: a bot futtatásához van szervered, vagy milyen módon szeretnéd megoldani? Ha kell, abban is tudok segíteni.
Üdv.
SMS szolgáltatást még nem választottam, gondoltam, ezt azelőtt még nem tenném meg, hogy nem találtam ehhez programozót, mert az esetlegesen rugalmatlanságot okozhatna. Ebben a ChatGPT adott pár említést, amikor leírtam Neki a problémát, de azokra még nem néztem rá komolyabban.
Bot futtatásához még nincs szerverem, én abban gondolkodnék, hogy egy olcsóbb, kiskapacitású VPS-re fizetnék majd elő, ami csak ezt futtatná.
A többit privátban írom majd...
Úhh, ilyenkor vigyázni kell. Szerintem a ChatGPT helyett a Google jobban segít.
A [link] is használható, van Heroku is, de ha nem felhőben szeretnéd, akkor akár egy sima Raspberry Pi is megfelelhet
Megnézem, bár én a magyar (vagy legalábbis magyar felületet is adó) VPS szolgáltatók között terveztem nézelődni, lévén az informatikának ebben a részében annyira nem vagyok otthon, és elveszhetek a részletekben. A magyar árak sem vészesek, pár ezer HUF-os havidíjakat láttam.
Amiket a ChatGPT felsorolt, azok egyébként SMS szolgáltatók voltak, amiken keresztül a verifikálást lehetne intézni, Ő a bot szerveroldali dolgairól nem írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!