Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akkor, végül is, hígul a...

Akkor, végül is, hígul a szakma a kóklerek miatt, vagy sem?

Figyelt kérdés

BKK ügy II.

Egy svábbogár cég megint használhatatlan szoftot barkácsolt.

részletek:

[link]

tegnap 18:46
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Sokszor a xar appok oka nem a kóklerség!

Én dolgoztam hivatalban ahol elég komoly szakemberek voltak (még ha hihetetlen is sokak számára). Elismertem a tudásukat, volt aki mellette tolta a saját vállakozásait is. Viszont olyan dolgokra voltunk "kényszerítve" amiket hiába magyaráztunk sajnos úgy kellett megcsinálni.

Tök mind1 mennyire vagy naprakész, okos, tapasztalt, ha a megrendelő mondja meg mit vár el. Max nem adod a nevedet hozzá.

Tudnék mesélni arról is amikor konkrétan 0 dokumentációval "bemondásra" kell megvalósítani dolgokat, mert aki a felelősséget vállalja később nem meri leírni sem azt, hogy ő kérte amit kért :D true story.

Szerencsére azért sok pozitív tapasztalatom is volt míg hivatalban dolgoztam.

Igaz a külsős progikkal általában vegyes tapasztalatok voltak.

tegnap 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk egy, kormányzati forrásokhoz közel álló beszerzés alapján véleményt mondani egy teljes szféráról, hogyismondjam... nem vall túl nagy bölcsességre.

A "szakma" meg eléggé nagy, és szerteágazó.

tegnap 19:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Ugyanez a történet egy kormányzati forrásoktól távol álló beszerzés esetén is lejátszódhat, sőt, le is játszódott már, jó néhányszor. De az utca embere a szakmához sorolja ezt a kudarcot is, ahogy az a BKK ügyében is történt.

Ebben a történetben az a gáz, hogy über primitív emberkék lettek megbízva, faék egyszerűségű feladatokkal (számlázó program, ), és még ennek sem tudtak megfelelni.

"Szabó Szilárd, a PVH jelenlegi vezetője elmondta, hogy az informatikai fejlesztés szerződéséből egyetlen pont valósult meg, amit egy gépen lehetett csak használni, és 30-40 számlát tudott kezelni, a szükséges több ezer helyett."

De még ehhez is adatbázis konvertert kellett a PVH rendszergazdájának írnia.

Ráadásul a 7 millás fejlesztési előleg mellett még havi 700 K-ért bérelték ezt a fostengert.

tegnap 19:27
 4/5 anonim ***** válasza:
77%

Az informatika alapvetően azért hígul mert az utóbbi időkben úgy állították be ezt a szakmát ahol milliókat lehet keresni minimális erőbefektettésel.

Ennek köszenhetően a technikumokból és bootcampekből kb sorozatgyártva jönnek ki a használhatatlan juniorok akik azt hiszik, hogy pár hónapos tanfolyam után mát milliókat keresnek home officeban. Másrészről az egyetemek infó szakjain is nagyon sokan végeznek, hogy a papír lobogtatáson túl gyakorlatilag semmit nem tudnak. Legyünk őszínték az egyetemen megtanult elméleti alapok se érnek sokkal többet a bootcampeknél ha a hallgató semmilyen plusz energiát nem öl a szakmába.

Csak mint mellékesen én nyáron végeztem a pannon egyetemen Üzemmérnök-informatikusként és eltudtam helyezkedni mert kb a 2. félévben kinéztem magamnak egy területet az alkalmazás üzemeltetést és már akkor elkezdtem gyakorolni egy home-szerveren a linux,docker,nginx,apache,monitirong,load balancer és egyéb ehhez kapcsolodó technlógiákat a lehetőségekhez mérten. Ennek köszenhetően már a 3. félévben eltudtam menni gyakornoknak egy multihoz. Így amikor végeztem már volt 1.5 évnyi tapasztalatom. Ez bőven ellensúlyozta, hogy csak egy "csökkentett" Bprof szakot végeztem el.

tegnap 19:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos szint alatt mindig is hig fos volt. A top talent megy a top cegekhez, de nyilvan az atlagos/szar fejlesztoknek is el kell helyezkedni valahol, azokat meg nyilvan az atlagos/szar cegek fogjak felszivni, igy mindenkinek megvan a maga helye.
tegnap 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!