Az inskcape-ban miért nem tudom kivágni a kör középpontját?
Elvileg a CTRL - (minusz) parannacsal kellene, de nem megy.
A kék kört akarom kivágni, hogy alatta a piros kör közepe üres (fehér) legyen:
Mivel csak egy útvonalat (vagyis kört) jelöltél ki, és logikai művelet elvégzéséhez minimum kettőt kell - erre az Inkscape is figyelmeztet (alul: [link] ).
Előbb jelöld ki a piros kört majd a Shift billentyű megnyomása mellet a kéket, végül alkalmazd a Különbség nevű logikai műveletet:
"All these operations need at least 2 convertible objects or paths, which will be combined following specific rules."
Megcsináltam. Csak az a baj, így meg a kék kör tűnik el, viszont a pirosban nem történik kivágás, hanem piros marad:
Hogy lehetne eltünteti úgy a kék kört, hogy vágja ki a pirosból, és a helyén maradjon egy nagy fehér folt?
Az útvonal menüben ott van az összes művelet, ami neked kell. Az Útvonal -> Különbség a kék kört fogja kivágni a pirosból, a metszet a pirosból vágja ki a kéket úgy, hogy a piros marad meg, a felosztás szétvágja a piros kört a kék mentén, és így tovább.
Még csak útvonallá sem kell alakítani a kért kört.
Hali! Köszönöm a segítségeket!!!
Sikerült, am ezt kellett elkészíteni:
Van még egy másik is, az ennél is pontatlanabb, de a 2-est bizonyosan megkapom rájuk.
Szép hetet nektek!
Ha két egymáson vagy egymáshoz közel lévő objektumot kell kijelölni, én mindig úgy szoktam, hogy valahova mellékattintok a lapon, lenyomom a bal egérgombot, és a kijelölési négyszöggel körberajzolom az objektumokat.
Más a kötelező kettesért küzd Inkscape-ben, én meg anime képeket csinálok meg bennük...
Furcsa világ ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!