Akik IT-ben dolgoznak home office-ból: napi hány órát tudtok intenzíven dolgozni? Az agyatok hány óra koncentráció után mondja azt, hogy mára elég volt?
Ez leginkább a munkától függ.
Előfordul, hogy egy nap 16 vagy 18 órát is dolgozok. Olyan is előfordul, hogy egy hét (7 nap) alatt 100 órát lenyomok.
"Az agyatok hány óra koncentráció után mondja azt, hogy mára elég volt?"
Nincs ilyen, bármennyit képes vagyok dolgozni. Egyszer például úgy elkapott a flow kedd reggel, hogy szerda délelőtt jelzett az outlook, hogy hamarosan meetingem van pedig azt hittem, hogy még csak kedd délután van.
Miért számít, hogy home office-ból? Ha valaki irodában se bírja, akkor otthon se fogja vagy fordítva.
Meg itt egy huzamban töltött intenzív munkáról van szó. A többségnek vannak meeting-jei, amik intenzív munkához képest azért lazábbak és lehet pihenni.
Mármint nekem a munkahetem 20%-a kb. meeting-ekből áll.
Az effektív munkavégzés attól is függ, hogy a meeting-ek hogy vannak, de szerintem 4-5 óránál nem szokott több lenni.
Akkor szokott kevesebb lenni, amikor a meeting-ek kb. úgy vannak, hoyg 1 óra meeting, fél óra szünet, majd megint 1 óra meeting, szünet, metting stb. Ezek a szünetek kevesek ahhoz, hogy belerázódjak a munkába és nagyon gyorsan meg tud enni sok időt, ha mindig ilyen viszonylag rövid szünetek vannak.
Ha nagyon akarok akkor több napon át napi 10 óra intenzív munkát tudok tolni.
Amúgy tipikusan napi 3-4 órát szoktam. A maradék időben vagy semmit nem csinálok vagy elég lassú munka tempóban valamit.
Egyetemen a max szerintem a 15 óra folyamatos tanulás volt. Nagy házi leadásánál, meg 1,5 nap alatt írtam meg egy haveromnak a félév alatt elkészítendő háziját a 0ról. Alvás nélkül. 5öst kapott és külön megdicsérték.
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igazából az emberi agy kapacitására voltam kíváncsi munka/tanulás terén, hogy ki mennyit bír. Tehát akkor kb az 5 óra egy nap normális.
Akkor a kérdés rossz. A munkaidőre kérdeztél, még ha valaki a munkaideje 100%-ában is intenzíven dolgozik, akkor is max 8 óráról beszélünk, de ahogy mondtuk vannak kötelező meeting-ek.
Viszont ha valaki a saját projektjén dolgozik mondjuk úgy, hogy szabin van és nincs család, akkor ez azért simán lehet több is. El lehet dolgozni otthon 12 órát is, ha nagyon akarja valaki és belemerül, csak a melóban nem csak azt kell, amit te akarsz csinálni, hanem vannak unalmas részei is a munkának.
Azért a munka több rétű.
Olyan dolgokat, amikhez tényleg ott kell lenni agyban 2-3 óránál nem tovább. De meetingelni, reviewzni, üzenetekre válaszolni azt lehet félgázzal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!