Fejleszthető olyan alkalmazás, aminek a bináris kódjában a páros és páratlan bitek teljesen más, működő alkalmazások bináris kódját adják?
bináris kódban nincsenek páros bitek.
Páratlanok vannak de a 11111111 kód nem fog sokmindent csinálni. 😃
Nem egészen értem pontosan miről beszélsz.
Egy alkalmazás általában nem egyetlen fájlból áll. Androidon van APK, de az a telepítő, windows-on van exe, de az általában hoz magával mást is (kivéve ha egyetlen exébe raksz mindent).
Az, hogy melyik byte-ot, vagy bitet hogyan kezel az alkalmazásod az rajtad áll. Én pl mostanság flatbufferel küldök a hálózaton adatot, ahol bár használok serializáló könyvtárat, de megvizsgálom a byteokat, hogy melyik pontosan mit tartalmaz és nézem hol tudnék rajta optimalizálni.
Viszont ahhoz, hogy a byteokat, biteket te magad kezeld, ahhoz ezt neked kell megírni, mert ha jól értem amit te akarsz az még nem létezik.
A bitek vagy 0-ák vagy 1-ek. A nulla biztos nem páros.
Ha meg a sorszámra gondolsz 1. 2. 3. 4. 5. 6. számú bit
Akkor az se nem tömörít, se nem titkosít mert titkosításnak harmatgyenge..
Én értem, mit akar a kérdező. Pl. van az autocad.exe, és van a valorant.exe. Az autocad.exe minden második bitje(!) a valorant.exe kódjának bitjeit adják ki.
De ez így biztos, hogy nem működhet, mert a forráskódban lévő bájtok a bináris kód utasításai és adatai. Pl. az A8 12 C4 utasítás jelenthet egy gépi utasítást, pl. azt, hogy mov 12,ax (assembly nyelven írva). Ha magukat a bináris kódokat változtatjuk meg, teljes hülyeség lesz a végeredmény.
Minden páros bit az autocad, minden páratlan bit a valorant. Nevezzük el autoval.exe-nek. Ezek után már csak egy wrapper.exe kell elé, ami annyit csinál, hogy páros vagy páratlan bitenként olvassa ki a programkódot a futtatáshoz.
Hogy mi értelme van ennek, azt nem tudom.
De akkor igazából nem csináltál semmit. Kb. mintha egy önkitömörítő zipet futtatnál.
Nem lehet, minden futtatható állománynak elő van írva egy formátum, ha két futtatható fájl bitjeit egymás után pakolgatod (Ami eleve hibás abból a szempontból, hogy a programok nem bitekkel, hanem bájtokkal dolgoznak!), a legelső nem-nulla bájt hibás lesz a headerben és nem fog lefutni.
Ha két exét szeretnél csak összerakni egy fájlba, de a kombinált fájlnak nem követelménye, hogy fusson, akkor hogyne, lehet, de utána mire használod?
Van egy külső program, ami szétválassza és külön-külön tudja futtatni? Ez csakis úgy működhet, ha külön fájlokba szedi ki az adott programot, ha csak nem akarsz írható+futtatható szegmenst a memóriában (Segítek: Nem akarsz). Ha pedig külön fájlba szeded szét futtatás elött, akkor mi értelme volt?
Láttam már páros nullát, de az a buli ajtajára volt kiírva.. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!