Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Fejleszthető olyan alkalmazás,...

U. Xorter kérdése:

Fejleszthető olyan alkalmazás, aminek a bináris kódjában a páros és páratlan bitek teljesen más, működő alkalmazások bináris kódját adják?

Figyelt kérdés

aug. 14. 16:29
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

bináris kódban nincsenek páros bitek.

Páratlanok vannak de a 11111111 kód nem fog sokmindent csinálni. 😃

aug. 14. 17:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Úgy értem a párost meg a páratlant, hogy azokban a pozíciókban lévő bitek.
aug. 14. 18:11
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem egészen értem pontosan miről beszélsz.

Egy alkalmazás általában nem egyetlen fájlból áll. Androidon van APK, de az a telepítő, windows-on van exe, de az általában hoz magával mást is (kivéve ha egyetlen exébe raksz mindent).

Az, hogy melyik byte-ot, vagy bitet hogyan kezel az alkalmazásod az rajtad áll. Én pl mostanság flatbufferel küldök a hálózaton adatot, ahol bár használok serializáló könyvtárat, de megvizsgálom a byteokat, hogy melyik pontosan mit tartalmaz és nézem hol tudnék rajta optimalizálni.

Viszont ahhoz, hogy a byteokat, biteket te magad kezeld, ahhoz ezt neked kell megírni, mert ha jól értem amit te akarsz az még nem létezik.

aug. 14. 18:54
 4/10 anonim ***** válasza:

A bitek vagy 0-ák vagy 1-ek. A nulla biztos nem páros.

Ha meg a sorszámra gondolsz 1. 2. 3. 4. 5. 6. számú bit

Akkor az se nem tömörít, se nem titkosít mert titkosításnak harmatgyenge..

aug. 14. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:

Én értem, mit akar a kérdező. Pl. van az autocad.exe, és van a valorant.exe. Az autocad.exe minden második bitje(!) a valorant.exe kódjának bitjeit adják ki.

De ez így biztos, hogy nem működhet, mert a forráskódban lévő bájtok a bináris kód utasításai és adatai. Pl. az A8 12 C4 utasítás jelenthet egy gépi utasítást, pl. azt, hogy mov 12,ax (assembly nyelven írva). Ha magukat a bináris kódokat változtatjuk meg, teljes hülyeség lesz a végeredmény.

aug. 14. 20:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Minden páros bit az autocad, minden páratlan bit a valorant. Nevezzük el autoval.exe-nek. Ezek után már csak egy wrapper.exe kell elé, ami annyit csinál, hogy páros vagy páratlan bitenként olvassa ki a programkódot a futtatáshoz.

Hogy mi értelme van ennek, azt nem tudom.

aug. 16. 02:13
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

De akkor igazából nem csináltál semmit. Kb. mintha egy önkitömörítő zipet futtatnál.

aug. 16. 06:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem lehet, minden futtatható állománynak elő van írva egy formátum, ha két futtatható fájl bitjeit egymás után pakolgatod (Ami eleve hibás abból a szempontból, hogy a programok nem bitekkel, hanem bájtokkal dolgoznak!), a legelső nem-nulla bájt hibás lesz a headerben és nem fog lefutni.

Ha két exét szeretnél csak összerakni egy fájlba, de a kombinált fájlnak nem követelménye, hogy fusson, akkor hogyne, lehet, de utána mire használod?

Van egy külső program, ami szétválassza és külön-külön tudja futtatni? Ez csakis úgy működhet, ha külön fájlokba szedi ki az adott programot, ha csak nem akarsz írható+futtatható szegmenst a memóriában (Segítek: Nem akarsz). Ha pedig külön fájlba szeded szét futtatás elött, akkor mi értelme volt?

nov. 18. 13:41
 9/10 anonim ***** válasza:

1,4:

A nulla mióta nem páros?

nov. 18. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Láttam már páros nullát, de az a buli ajtajára volt kiírva.. 😀

nov. 18. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!