Mi a különbség az egyszerű, és a származtatott adat típusok között?
#9: A származtatott típusok már nem egyszerűek, hanem azokból épülnek fel.
Tehát egy öt elemű, egészekből álló tömb típusa nem egész, hanem tömb, bár 5 darab egész számot tartalmaz.
Mint egy általános iskolai csoportra - magára az egész csoportra - sem mondod, hogy "gyerek", bár minden egyes tagja gyerek.
"Akkor a típusuk ugyan az, csak több van együtt?"
Tömb esetén a tömb elemeinek típusa ugyan az.
De mondjuk egy mutató (pointer) esetén már egy adott memóriacímre történik a hivatkozás.
Maga a memóriacím egy egész szám, az adott memóriacímen meg szerepelhet egész, lebegőpontos szám, karakter, vagy bármi más (például tömb, függvény, stb...).
Kb. olyasmi ez, mint egy cím.
Maga a cím egy karakterhalmaz, de a címen egy épület van.
"Vagyis ugyan az a típusuk, mint az egyszerűknek, csak több van bennük?"
Nem. A tömb típusa tömb. Csak mivel adott típusból épül fel, ezért hozzá szokták tenni például, hogy "egészekből álló tömb", vagy "karaktertömb".
Nem tudom, szerintem attól még a típusa egész szám.
Azért köszi a válaszokat.
Az egyszerű adattípusok (ahogy előttem már mondták is) az int, a boolean, a string. Származtatott adattípusok a tömbök, rekordok, vagy struktúrák, amiket a felhasználó állít össze, egyszerű adattípusokból, vagy más összetett típusból.
A felhasználó által definiált minden adattípus származtatott adattípus.
Összetett adattípusok azok amik magukba foglalnak membereket az-az tagváltozókat. Egy ilyen lehet egy class vagy struct típus is.
Egyik referencia másik értéktípus de összetett mindkettő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!