Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyibe kerül az, ha szeretné...

Mennyibe kerül az, ha szeretnék létrehozni egy telefonra(play áruházban elérhető) való applikációt? Nem mozogtam még ebben a világban egyenlőre csak érdeklődöm.

Figyelt kérdés
Egy testépítésről, fitnessről szóló komplex appra gondoltam ami 100%os magas minőségű valós segítséget nyújt a kezdőktől kezdve akár a tapasztaltabb sportolókon át az életmódváltókig.(minőségibbre mint a piros hátteres gyúrd ki magad 30nap alatt) Magát a felépítését nagyon részletesen kidolgoztam már, minden egyes betűt megterveztem, minden menüpontot, különböző témákat, videokkal, chat ablakkal és még sorolhatnám tényleg rengeteget írtam róla amit most itt nem tudom kifejteni nektek, de biztos vagyok benne, hogy értitek mi az elképzelés. A baj csak ott kezdődött amikor azt kezdtem el fontolgatni, hogyan kéne ezt eljuttatni az internetezők világának. Válaszokért előre is köszönet:)

júl. 28. 00:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%
100 millió kb.
júl. 28. 07:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Atyám! Ezt nem gondoltam volna
júl. 28. 13:03
 3/13 anonim ***** válasza:
20%

Tegyük fel, hogy egy fejlesztő fizetése 2M bruttó. Ehhez kell azért össz 6-8 fejlesztő (ami megoszlik mobil és szerver oldalon is) + projekt vezető, aki érti mit csinálnak a fejlesztők.

Egy projekt nagysága nyilván függ az ötletek mennyiségétől és idő folyamán történő ötlet változásoktól is.

Első körben számolj 1 évvel.

Durván: 9 ember * 2M * 12 hónap = 216 millió + üzemeltetés

Üzemeltetés alatt arra gondolj, hogy szerver-t kell bérelni/benni és üzemeltetni, ahol tárolod a felhasználók adatait vagy háttér folyamatok futtatása. De ez túlnyúlik az 1 éven, mert gondolom a terméket tovább akarod futtatni. Továbbá a felmerülő hibákra vagy további későbbi ötleteket is megszeretnéd javítani/bele fejleszteni, tehát ez is további költség.

júl. 28. 17:44
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget/válaszokat. Nem gondoltam, hogy ilyen magas költségekkel jár. Akkor maradok a weboldalnál
júl. 28. 22:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Azért a 100 millió barokkos túlzás. Igen, persze, lehet, sőt, láttunk már példát kisebb kaliberű dolgokért milliárdos nagyságrendeket is kifizetni (állami szférában igaz), de legyünk őszinték: azért egy ilyen alkalmazást lefejleszteni nem tart egy évig 9 programozónak. Vagy ha igen, akkor azok nagyon a szakma legalját képviselik, akiknek azért durva túlzás a havi nettó milla fizunak. Egy ilyen alkalmazás elkészítése nagyon max 1 milla, ami persze alacsonyabb is lehet, ha mondjuk az embernek van némi szakurányú tudása, vagy megfelelő kapcsolatai. Mondjuk ha van egy programozni tudó testépítő haverod, akinek ha tetszik az ötlet, összeállsz vele, közösen megcsináljátok, szerintem kéthavi kondibérletért simán elvállalja.
júl. 29. 12:43
 6/13 anonim ***** válasza:
55%

Olyasvalaki nem fog tudni neked normális appot fejleszteni, akinek nem ez a szakmája. Az appfejlesztés nagyon összetett dolog.

Ráadásul itt egy komplex appról lenne szó, ahol van pl. chat is. Na az megint egy külön téma, mert azon kívül, hogy le kell fejleszteni, infrastruktúra is kell hozzá.

júl. 29. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Párszáz milliós nagyságrend, 100-nál azért valószínűleg több, de 200 azért valós lehet, ha valami egyszerűb dologról van szó.
júl. 29. 15:45
 8/13 anonim ***** válasza:
25%

#6:

Elég nagy hülyeséget mondtál, bárki meg tudja tanulni otthon is olyan szinten, hogy simán összerak egy komolyabb appot, persze az idő. Nem kell ehhez szakma, vagy papír, csak tudás!

Kérdező szerintem erre itt nem fogsz valós választ kapni, hisz nem látjuk valójában mennyi munka is lenne. Lehet a fejedben az utolsó betűig megvan minden, de leírva nem biztos, hogy jól le van. Sok dolog a fejedben van és lehet 3-4 kör után már azt fogod látni amit szeretnél, de lehet 20x kell átírni, átdesignolni a dolgokat, mert mégsem annyira pontos a leírás.

Ezt sajnos tapasztalatból tudom, több projektnél futottam már bele, hogy a sorok között kell olvasni és 100x kell visszakérdezni, mert nem egyértelmű a megfogalmazás. Főleg amikor a válasz még több kérdést vet fel, mert szó szerint rébuszokat kaptam :D

Alapjáraton olyan 1-3 millió közé saccolnám, ha baráti áron csinálja valaki. Ha üzleti, akkor azért inkább 3-10 közé raknám. Aztán ki tudja még mennyi extra munka lenne vele és a bonyolultságát sem ismerem, mint ahogy mondtam.

júl. 29. 20:44
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Erősen függ attól, hogy mi a cél és a keret. Szomszédpistike megcsinálja pár százezerért, de az egy hobbiprojekt lesz (csúszással, gyengébb minőség, mindenből az olcsó megoldás) Nem mondom, hogy hobbiprojektből nem lehet jó, csak nincs akkora garancia, hogy tényleg az lesz.

Megkereshetsz kis bérfejlesztőt, a magánvállalkozó nyilván olcsóbb valamivel, egy cég drágább. Ez mérettől függően 2-20 millió közötti skálán fog mozogni, a pontos specitől függ a végösszeg. Ezért többet kapsz, mint kapugarancia, jobb minőséget, (pl lehet, hogy lesz már UX designer, és tesztelő is a projekten, ami nagyon sokat számít) és profi hozzáállást. Meg valószínűleg keményebb alkufolyamatot is.

Ha nagy bérfejlesztőt keresel, akkor nem irreális a több 100 milliós nagyságrend árban, de ezért (ha jó céget bízol meg), akkor egy csapat fog dolgozni a projekten, normális dokumentációkat kapsz, minden apróra le lesz írva, szóval sokkal több a garancia, hogy hosszú, sikeres együttműködés lesz.

Szvsz ha nincs lóvé, akkor tanulj bele a fejlesztés valamelyik aspektusába, állj össze egy "szomszédpistikével", és ketten hobbiprojektként kezdjétek el. Így se lesz ingyen, de nem kell majd egyszerre milliókat elkölteni, százezer alatt megúszható, feltéve, ha a partnered nem kér bért. Ha kér, akkor szerintem felejtsd el. Keress olyat, aki üzlettárs akar lenni. Ha beválik, akkor szépen tudtok felskálázni. Ha van lóvé (legalább kb. 10M forint), akkor én egy kis céget választanék úgy, hogy legyen designer a csapatban.

Időben bármelyik megoldás legalább fél-egy év lesz.

júl. 30. 11:04
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

"Elég nagy hülyeséget mondtál, bárki meg tudja tanulni otthon is olyan szinten, hogy simán összerak egy komolyabb appot, persze az idő. Nem kell ehhez szakma, vagy papír, csak tudás!"

Ja, hát ha valaki megelégszik egy lassú, kényelmetlen, semmilyen guideline-t sem követő, állandóan crashelő alkalmazással, amihez se dokumentáció, se semmi nincs, és a következő verziójú Androidon már el sem indul...

Én nem mondtam, hogy szakma kell hozzá. De mire odáig eljut valaki, hogy megtanul egy programozási nyelvet, és megtanulja az Android SDK-t, már az sem kis dolog. És ez még önmagában nagyon kevés.

júl. 30. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!